Clooney óta a legjobb pasi a tévéből

Vágólapra másolva!
A címben szereplő jelzővel szokás illetni a Mad Men - Reklámőrültek sármos főszereplőjét, aki George Clooney-hoz hasonlóan arra készül, hogy a mozivásznakat is meghódítsa. Az Amikor megállt a Föld mellékszerepe még nem az az ütős dobbantás, amire vártunk, de kiváló ürügy, hogy bemutassuk Jon Hammet.
Vágólapra másolva!

A 37 éves színész mozifilmekben kezdte a karrierjét és az Űrcowboyok, a Csók, Jessica Stein (a film forgatásán jött össze Jennifer Westfeldt forgatókönyvíró- és színésznővel), és a Katonák voltunk apró szerepei után csábult csak át a képernyőre, ahol a Providence, Az ügyosztály, a Miért pont Brian? és Az egység című sorozatokban jutott kisebb-nagyobb kihívásokhoz.

A Mad Men főhőse, Don Draper olyan szerep, amiről minden színész álmodik: titokzatos múlttal rendelkező sikeres reklámszakember, akit tisztelnek a kollégái, de tartanak is tőle. A nők imádják, és ez annak ellenére is kölcsönös, hogy Dont egy Grace Kelly-szépségű feleség (January Jones) várja haza a kertvárosba. A 60-as évek Kennedy-érájában ezek a reklámszakemberek annyira menőnek számítottak, mint ma a rocksztárok, sőt a sorozat atyja, Matthew Weiner szerint úgy is éltek: "A hitelesség érdekében szerettünk volna megkérdezni pár embert, akik ebben a miliőben éltek, de már mind meghaltak."

Draper megformálásáért Hamm elnyerte az Arany Glóbuszt (idén is jelölt) és jelölték a színészkamara díjára és Emmy-re is. "Óriási szerencsém volt, hogy bekerültem ebbe a sorozatba és minden pillanatát élvezem." - mondja - "Nemrég egy HBO-partyn Ricky Gervais-vel James Gandolfinivel ülhettem egy asztalnál, teljesen odavoltam a gyönyörűségtől."

Jon Hamm a Mad Men-ben


A Mad Men-nel kapcsolatban lehetetlen nem megemlíteni, hogy szinte minden jelenetben dohányoznak, és a rocksztár-párhuzam jegyében Draper napi 8-10 whiskyt is legurít a kreatív tevékenység közepette: "A cigik gyógynövényből vannak, de az ízűk a szappan és a fű keverékére hasonlít, olyan, mintha folyamatosan parfümöt inhalálnánk. És iszonyatos szaguk van! A díszletek tele vannak ventillátorokkal, amiket minden jelenet után gőzerőre kapcsolnak."

Ami pedig az italozást illeti, Hamm bevallja, hogy a magánéletben sem vet meg egy-egy pohárkával és épp egy macskajajos reggelen kapta a hírt, hogy szerepet kapott az Amikor megállt a Föld című sci-fiben: "A legdurvább az volt, hogy azonnal fel kellett szállnom egy gépre, ami Vancouverbe vitt. Még kabátot se vittem magammal, és hirtelen azon vettem észre magam, hogy vagy 500 statiszta előtt kell lenyomnom egy nagymonológot mindenféle tudományos hókuszpókuszokkal. De összességében egy szuper forgatás volt."

Forrás: [origo]
Jon Hamm és Jennifer Connelly az Amikor megállt a Föld-ben


Jon Hamm egyébként nem csak letaglózóan jóképű és tehetséges, de még vicces is. Ezt a Saturday Night Live házigazdájaként bizonyította legutóbb, amikor többek között parodizálta saját sorozatát és még egy 4 pontból álló útmutatót is adott Don Draperként, hogyan kell felszedni nőket. Szégyen, gyalázat, de a videó csak az Egyesült Államokban tekinthető meg, a YouTube-ra is eddig csak egy pont került fel: legyen egy jó neved.

Moziban legközelebb a The Boy in the Box című thriller főszereplőjeként láthatjuk. Ő alakítja a detektívet, aki korábban elveszítette a fiát, most pedig egy dobozban talált gyermek holtteste ügyében kell nyomoznia. Bemutató jövőre.

Forrás: [origo]