Dalolva a Föld körül

Vágólapra másolva!
Ötven százalékos nézhetőségi arányt produkálnak az eheti bemutatók: a négy premierfilmből minőségi szórakozást nyújthat a világkörüli dráma és a csillogós musical, hajtépéshez vezethet a tinihorror és a magyar romantikus film.
Vágólapra másolva!

Babel - 2006
Előzetes | Hivatalos oldal

Forrás: [origo]

Miről szól? Marokkói kamaszok puskával játszanak, egy amerikai pár kapcsolata válságba kerül, egy mexikói bébiszitter elmenne a fia esküvőjére, de nem lehet, egy japán tinilány bulizik a barátnőivel... különböző emberek a világ különböző pontjain, mégis mind összetartoznak.

Ki a rendező? Ez a mexikói Alejandro González Inárritu harmadik nagyjátékfilmje a dögös Korcs szerelmek és a szentimenti 21 gramm után.

Kik a szereplők? Jó sokan vannak, közülük a híresebbek: Gael García Bernal, Brad Pitt és Cate Blanchett. A filmben nyújtott alakításáért Oscarra jelölték Adriana Barrazát és Rinko Kikucsit.

Kinek ajánljuk? Sok szereplőt hoz össze, de izgalmasabb, mint az Ütközések; Inárritu, de kevésbé nyálas, mint a 21 gramm - jó szívvel ajánljuk mindenkinek.

Mit mondunk még a filmről? Olvasd el cannes-i beszámolónkat!

És még mit mondunk? A Bábel című film látványos és romantikus dráma formájában magyarázza el a nézőknek, hogy itt lenne az ideje a türelmes párbeszédnek ember és ember között. Az idealista bájból és a látványos képekből összerakott film inkább oktat, mintsem megrendít, bár lenne ok a könnyezésre. Izgalmas, de mesterkélt film. Olvasd el kritikánkat!