A szerelem istennője és a szörfös világvége

Vágólapra másolva!
A héten egy öreg színész és egy csitri plátói románcát kínálják az igényesebb nézők számára a mozik, míg serdületlen kisfiúk a higanyszínű képregényfigura kalandjain izgulhatnak - vagy unatkozhatnak.
Vágólapra másolva!

Venus - 2006

Miről szól? A tizenéves Jessie bombaként csapódik be a két öreg színész, Maurice és Ian életébe. Ian nem tud mit kezdeni ezzel a természeti csapással, de Maurice fantáziáját egyből megragadja a lány.

Ki a rendező? Roger Michell rendezte a filmet, aki a zseniális Enduring Love-ot (Őrült szerelem) és Anya és szerelme-t, illetve az ismertebb, de kevésbé zseniális Sztárom a párom-at és Ütközéspont-ot csinálta.

Kik a szereplők? Jessie-t az újonc Jodie Whittaker játssza, akit nemsokára a St. Trinian's-ben láthatunk viszont, Maurice-t a legendás Peter O'Toole (Arábiai Lawrence, Az oroszlán télen) alakítja, Iant Leslie Phillips formálja meg. Maurice volt feleségének szerepében Vanessa Redgrave tűnik fel.

Kinek ajánljuk? Igaz, hogy O'Toole már nem nyújt olyan esztétikai élményt, mint Hugh Grant, de a remek alakítások és szellemes párbeszédek kellemes nyáresti kikapcsolódást nyújthatnak.