Batman és a francia szerelmesek

Vágólapra másolva!
A világszerte taroló új Batman-film végre hozzánk is megérkezik képregény- és Heath Ledger-rajongók legnagyobb örömére. Akinek a köpenyes igazságosztó nem fekszik, megtalálhatja szórakozását egy kedves francia párkapcsolati komédiában.
Vágólapra másolva!

A sötét lovag / The Dark Knight - 2008

Miről szól? Gotham City káosza a Joker személyében új pszichopata gonosztevőt termel ki. Harvey Dent államügyész mindent megpróbál megtenni, hogy helyreállítsa a rendet, de Batman segítsége nélkül aligha érhet el sikert.

Ki a rendező? Akárcsak a Batman: Kezdődik!-et, a folytatást is Christopher Nolan (Memento, A tökéletes trükk) rendezte.

Kik a szereplők? A Batman-gúnyát ismét Christian Bale ölti magára, ellenfele a rémisztőre pingált, briliáns Heath Ledger. Harvey Dentként Aaron Eckhart (Férfitársaságban, Thank You for Smoking) tündököl, Batmannel közös szerelmük most Maggie Gyllenhaal. És persze itt van a jó öreg, megbízható Michael Caine, Gary Oldman és Morgan Freeman is.

Kinek ajánljuk? Még a film döbbenetes hossza (két és fél óra) sem kell, hogy eltántorítson megtekintésétől bárkit, az első perctől az utolsóig élvezetes mestermunka.

Mit mondunk még a filmről? A Heath Ledger halála miatt túlmisztifikált új Batman-mozi vitathatatlanul felnő az elvárásokhoz, A sötét lovag annyira komplex, végsőkig árnyalt történetet mesél el, amelyet soha nem vártunk volna egy képregény-adaptációtól. A maffiafilmekben megszokott páratlan dialógusokat, egymásnak feszülő karaktereket ezúttal meglepő módon elmaszkírozott, eltorzult arcú skizofrének szállítják. Olvasd el kritikánkat a filmről!