Szerelmi háromszög metrórablással

Vágólapra másolva!
Joaquin Phoenix két nő közt őrlődik, John Travolta eltérít egy metrószerelvényt, a dán apuka nagyon bepipul egy művészfilmen a héten a mozikban.
Vágólapra másolva!

Két szerető / Two Lovers - 2008

Miről szól? A szerencsétlen, megzuhant Leonard egy csúnya szakítás után a szüleinél lábadozna, amikor két nő is képbe kerül nála: egy tisztes barna, akit a szülei szánnának neki és egy vad szőke, akiről nem tudja levenni a szemét.

Ki a rendező? James Gray, aki első filmje, a Kis Odessza óta nem csinált nézhetőt (A bűn állomásai, Az éjszaka urai), de úgy tűnik ez szinte senkit sem zavar.

Kik a szereplők? Leonardot az azóta az életben is zakkantul viselkedő Joaquin Phoenix alakítja. A veszélyes szőkét Gwyneth Paltrow játssza, a szolid barnát pedig Vinessa Shaw, aki a Tágra zárt szemek-ben még prosti volt, akive Tom Cruise ment szobára.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik szeretik, ha a vasárnap délutáni tévéjátékuk Oscar-díjas alakításokat vonultat fel.

Mit mondunk még a filmről? James Gray romantikus drámájának bús melankóliája furmányosan telepszik a nézőre: beburkolja az érzékszerveket, lekúszik a gyomorba, torkot szorít és szívet facsar. A Két szerető, a hollywoodi romantikus komédiáktól érzéstelenített nézők fájdalmasan hatásos megpiszkálása, és Joaquin Phoenix utolsó, briliáns búcsúvergődése. Olvasd el kritikánkat a filmről!

Mi jut még eszünkbe a filmről? Kennedy és Hitchcock óta tudjuk, hogy a férfiember legnagyobb dilemmája az életben, hogy a szőke vampot, vagy a jóravaló, barna feleségnekvalót válassza. A filmek persze gyakran felforgatják az alaptézist hamis barnákkal és visszafogott szőkékkel, de végső soron dönteni kell, hogy egy Sharon Stone, egy Scarlett Johansson, egy Cameron Diaz vagy inkább egy Penélope Cruz, egy Winona Ryder, vagy éppen egy Julia Roberts mellett akarjuk leélni az életünket. Olvasd el Az urak nem csak a szőkéket szeretik című összeállításunkat!