A prosti és a bevadult özvegy

Vágólapra másolva!
Michelle Pfeiffer kiöregedett prostituáltja, Gerard Butler véres leszámolása, Luc Besson animált meséje és egy norvég ellenálló találkozik a héten a mozikban.
Vágólapra másolva!

Chéri - Egy kurtizán szerelme / Chéri - 2009

Miről szól? Lea kiöregedett, jómódú kurtizán, aki szert tesz egy több tízessel fiatalabb szeretőre, viszonyukat azonban beárnyékolja a korkülönbség és a menyasszony, akit az anyja kinézett a fiúnak.

Ki a rendező? Stephen Frears, aki sokféle filmet csinált már, köztük a Veszedelmes viszonyok-at és a Mrs. Henderson bemutatjá-t is.

Kik a szereplők? Lea szerepében Michelle Pfeiffer lubickol, szeretőjét Rupert Friend - Keira Knightley pasija - játssza. Utóbbi anyja a végtelenül szórakoztató Kathy Bates.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik szeretik a szép fényekben játszó szecessziós kis sztorikat.

Mit mondunk még a filmről? Húsz évvel a Veszedelmes viszonyok után Stephen Frears újra összeállt Christopher Hampton forgatókönyvíróval, hogy egy újabb francia regényt vigyen vászonra és csakúgy, mint az egykori, szenvedélytől és intrikától sistergő darabban, itt is Michelle Pfeiffer a film egyik sztárja. Sajnos több hasonlóságot nem lehet felfedezni a hajdani siker és az új film, a Chéri között. Olvasd el kritikánkat a filmről!