Túltermelés Jancsótól Julia Robertsig

Vágólapra másolva!
A múlt heti szerény felhozatal után erre a hétre hét filmpremier is jut. Frissen érkezik a Filmszemléről Tompos Kátya titokzatos hármasa és Jancsó új agymenése. Kapunk szíves thrillert és szívecskés romantikus filmet, ijesztget a farkasember, jönnek megint a megelevenedett játékok és még a németek szerelmi életébe is beleleshetünk.
Vágólapra másolva!

Köntörfalak - 2010

Miről szól? Zoli és Eszti első randija nem sikerül valami fényesen, de Eszti azért belemegy, hogy a gyámoltalan pasi egy kicsit még felmenjen hozzá dumálni. Hamarosan beállít Eszti bátyja, Gábor is, és furcsa meccs kezdődik.

Ki a rendező? Dyga Zsombor csinálta a filmet, aki a Tesó-t és a Kész cirkusz-t is rendezte, most pedig az Utolér című thrilleren dolgozik.

Kik a szereplők? Zolit Elek Ferenc alakítja, aki a két említett Dyga-filmben is szerepelt, és általában kisebb szerepekben látni (pl. 9 és 1/2 randi, Koccanás). Esztit Tompos Kátya (Valami Amerika 2, Poligamy) játssza, Gábort a korábban krétakörös, most Nemzeti Színház-as Rába Roland formálja meg.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik szeretik az olyan klassz kis filmeket, amikben a hangulat legalább olyan fontos, mint a történet.