Játékok és szuperhősök

Vágólapra másolva!
Egy kamaszsrác átmegy szuperhősbe, a játékok harmadszor is randalírozni kezdenek és egy görög fiú a téboly markába kerül a héten a mozikban.
Vágólapra másolva!

Ha/Ver / Kick-Ass - 2010

Miről szól? Dave Lizewski teljesen átlagos tizenéves srác, akinek eszébe jut, hogy lehetne akár szuperhős is. Rendel egy zöld kezeslábast a neten, és nekilát megvalósítani szuperhős-önmagát. Hamarosan rájön, hogy nincs egyedül: Big Daddy és Hit Girl is nyomják az ipart, méghozzá sokkal profibban, mint ő.

Ki a rendező? A Kick-Ass-képregényt Matthew Vaughn adaptálta, aki a Daniel Craiges Tortá-t és a Csillagpor-t rendezte, hamarosan pedig az új X-Men-filmet csinálja.

Kik a szereplők? Lizewskit Aaron Johnson játssza, aki John Lennon volt a Nowhere Boy-ban, Big Daddy köpönyege alatt Nicolas Cage lapul, Hit Girl pedig Chloe Moretz, akit nem sokára az Engedj be! amerikai remake-jében láthatunk majd. Mark Strong szokás szerint a főgonoszt szállítja, fiát McLovin, azaz Christopher Mintz-Plasse alakítja.

Kinek ajánljuk? Az idióta magyar cím ne tántorítson el senkit! A film rettenetesen szórakoztató, de csak azoknak, akik bírják, ha egy kislány keze nyomán dől a vér.

* * *

Toy Story 3 / Toy Story 3 - 2010

Miről szól? Andy felcseperedett és egyetemre megy, a játékai pedig egy óvodába, óvatlan kis gyerekmancsok közé kerülnek. Kiderül, hogy a padlás nyugalma talán mégis jobb volna, úgyhogy megindul a kiszabadulási akció.

Ki a rendező? A Toy Story-sorozat harmadik részét Lee Unkrich rendezte, aki régi Pixar-ember, a második Toy Story-nak, a Szörny Rt.-nek és a Némó nyomában-nak is társrendezője volt.

Kik a szereplők? Visszatér Woody, Buzz Lightyear és Krumplifejék, de új játékok is felbukkannak, köztük a lila mackó és a menő házban lakó Ken.

Kinek ajánljuk? Mint a legtöbb Pixar-film, ez is szórakoztató kicsiknek és felnőtteknek is, és még az első két rész ismerete nélkül is érthető és élvezhető.

* * *

52-es történet / Istoria 52 - 2008

Miről szól? Iasonas egy elsőre kellemes, ám valójában mentálisan teljesen instabil pasi, aki összejön egy Pinelopi nevű nővel. Össze is költöznek, azonban a nő egy nap szó nélkül kiköltözik a lakásból. Iasonas nem emlékszik rá, hogy mi történt, és megpróbál utánajárni az elmúlt napok eseményeinek, de csak egyre jobban összezavarodik.

Ki a rendező? Ez a görög Alexis Alexiou első nagyjátékfilmje néhány rövidfilm után.

Kik a szereplők? Még sem az Iasonast alakító Yorgos Kakanakist, se a Pinelopit játszó Serafita Grigoriadout nem láthattuk Magyarországon forgalmazott filmben.

Kinek ajánljuk? A parás thrillerek kedvelőinek és azoknak, akik kíváncsiak rá, milyen lehet skizofrénnek lenni.