Vérszívók és sörivók

Vágólapra másolva!
A forgalmazók hagyják tombolni a vámpírokat és szerelmeiket: csak egy meztelenül bringázó, részeg belga pasikat felvonultató kis film kerül melléjük a mozikba.
Vágólapra másolva!

Alkonyat - Napfogyatkozás / The Twilight Saga: Eclipse - 2010

Miről szól? Bellának lassan döntenie kell, hogy az örök életet választja Edward oldalán vagy a kitartó Jacobnak adja be a derekát. Az epekedést néha egy kis halálfélelem szakítja félbe: a bosszúszomjas Victoria még mindig szeretné elkapni Bellát.

Ki a rendező? Catherine Hardwicke és Chris Weitz után David Slade (Cukorfalat, 30 Days of Night) kapott lehetőséget, hogy kipróbálja magát a vámpírsorozatban.

Kik a szereplők? Visszatér a tinirajongók álomtriója: Robert Pattinson mint Edward, Kristen Stewart mint Bella és Taylor Lautner mint Jacob. Victoria szerepét ezúttal Bryce Dallas Howard (Lány a vízben) játssza.

Kinek ajánljuk? Aki kiütést kap a vámpírromantikától, nyilván úgysem fogja megnézni, de félszeg érdeklődőknek esetleg jó alkalom lehet a bekapcsolódásra ez a korábbiaknál tempósabb, élvezetesebb rész.

Mit mondunk még a filmről? Új rendező, új tempó, új stílus: az Alkonyat-saga irányt változtatott David Slade keze alatt. Az Alkonyat - Napfogyatkozás ettől még nem jó film, de legalább már nem elviselhetetlenül üres és érzelgős, mint az előző rész. Olvasd el kritikánkat a filmről!

* * *

Szarul állnak a dolgok / De helaasheid der dingen - 2009

Miről szól? A Strobbe család (korosodó anya, négy felnőtt fiúgyermek és a kiskamasz Günther) valahol Belgiumban éli lepattant, sörszagú életét. A felnőttkor küszöbén álló Günthernek ki kell törnie valahogyan ebből a közegből, ha nem rokonai színvonalán dagonyázva akarja leélni az életét.

Ki a rendező? Dimitri Verhulst regényét Felix Van Goreningen adaptálta, aki korábban a Steve + Sky és a With Friends Like These című filmet rendezte.

Kik a szereplők? A kisfiú Günthert Kenneth Vanbaeden alakítja, felnőttkorában Valentijn Dhaenens (Mr. Nobody) játssza. Apját Koen De Graeve formálja meg, aki a With Friends Like These főszereplője volt.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik szeretik a nyomasztás és a viccesség határán egyensúlyozó, keserédes filmeket.