Folytatások karácsonya

Vágólapra másolva!
Három folytatást kapunk karácsonyra: Ben Stiller és apósa tovább zúzzák egymást, jön Luc Besson újabb minilényes meséje és tíz év után folytatódik Sas Tamás presszós sztorija. Melléjük jut azért egy igazi romantikus film is.
Vágólapra másolva!

Fényes csillag / Bright Star - 2009

Miről szól? A ruhatervezéssel foglalkozó Fanny Brawne és a költő John Keats szenvedélyesen egymásba szeret, de románcuk eleve bukásra ítéltetett Keats anyagi helyzete és egészségi állapota miatt.

Ki a rendező? Ez Jane Campionnak, a Zongoralecke rendezőjének a legújabb filmje.

Kik a szereplők? Keatset Ben Whishaw alakítja, aki a Parfüm főszereplője volt, Brawne-t Abbie Cornish (Candy, Bor, mámor, Provence) játssza.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik szeretik a jó ízléssel kivitelezett, finom romantikus filmeket.

* * *

Presszó 10 év - 2010

Miről szól? Sok évvel a presszós kaland után újra találkozik a három barátnő, akik trióját anno egy pasi robbantotta szét.

Ki a rendező? Sas Tamás folytatta 1998-as, első nagyjátékfilmjét.

Kik a szereplők? Az eredeti hármasból megmaradt Fullajtár Andrea és Söptei Andrea, Kecskés Karina helyett viszont Kovács Patríciát kapjuk. A pasit ismét Stohl András alakítja.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik félnek, hogy egy ideig nélkülözniük kell majd Stohl Andrást a vászonról.

Mit mondunk még a filmről? Olvasd el filmszemlés minikritikánkat!

* * *

Arthur 3 - A világok harca / Arthur et la guerre des deux mondes - 2010

Miről szól? Arthur összement kétmilliméteresre, mint a villangók, a gonosz Maltazár viszont kétméteres, mégis a kisfiúra hárul a feladat, hogy legyőzze Maltazárt, mielőtt az az embereket is leigázná.

Ki a rendező? Luc Besson saját mesekönyv-sorozatának harmadik részét filmesítette meg.

Kik a szereplők? Arthurt továbbra is az időközben felcseperedett Freddie Highmore játssza, nagymamáját megint Mia Farrow alakítja. A szereplők többsége számítógépes animáció segítségével elevenedik meg.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik még a második részt is imádták.

* * *

Utódomra ütök / Little Fockers - 2010

Miről szól? A viszály, ami Greg Beckur és apósa közt az első részben kibontakozott, tovább folytatódik: Gregnek kéne átvennie a család "keresztbekúrjának" tisztségét, de apósának kétségei vannak afelől, hogy méltó-e erre.

Ki a rendező? A többre hivatott Paul Weitz (Egy fiúról, Jó társaság) vállalta el a harmadik rész megrendezését.

Kik a szereplők? Visszatérnek a régi főszereplők: Ben Stiller, Robert De Niro, Teri Polo, Owen Wilson, Dustin Hoffman és Barbra Streisand. Csatlakozik hozzájuk Jessica Alba és Laura Dern is.

Kinek ajánljuk? Az előzetes annyira baljóslatú és az amerikai kritikusok annyira rühellték, hogy mi már nem is igen mernénk megnézni.