Winona félrelép, a boszorkányok kavarnak

the dilemma
Vágólapra másolva!
Winona Ryder félrelép, Dwayne Johnson irtja az ellenségeit, a ciszterci szerzetesek hite próba előtt áll, Nicolas Cage-et bevonják a boszorkányüldözésbe, a meleg olasz fiúnak döntenie kell a héten a mozikban.
Vágólapra másolva!

Emberek és istenek / Des hommes et des dieux - 2010

Miről szól? Ciszterci szerzetesek élnek egy kis algériai faluban a 90-es években, a helyi muzulmán közösséggel összhangban. Ahogy erősödik az iszlám fundamentalizmus, a szerzeteseknek dönteniük kell: mennek vagy maradnak.

Ki a rendező? A cannes-i nagydíjjal kitüntetett film alkotója Xavier Beauvois, aki többek közt A kis hadnagy-ot csinálta korábban.

Kik a szereplők? A szerzetesek közt megtaláljuk Lambert Wilsont (Mátrix - Újratöltve) és Michael Lonsdale-t (Napok romjai, München) is.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik hajlandók felvenni egy lassabb tempót és figyelni.

Mit mondunk még a filmről? Kemény film az Emberek és istenek (Des hommes et des dieux), csak úgy menekültünk ki a teremből, miután vége lett. Mert nemcsak kemény, de ravasz is, sokmindenre számít az ember az elején, de erre nem. A filmkészítés magasiskolája, amit Xavier Beauvois rendező teremtett, és persze nem kis érdeme van benne a színészeinek. Olvasd el kritikánkat!

* * *

Boszorkányvadászat / Season of the Witch - 2011

Miről szól? Két keresztes hadjáratot megjárt lovag azt a feladatot kapja, hogy vigyen el egy boszorkánynak kikiáltott fiatal lányt egy távoli kolostorba.

Ki a rendező? Dominic Sena, aki a Tolvajtempó-ban már rendezte Nicolas Cage-et.

Kik a szereplők? A két lovagot Nicolas Cage és Ron Perlman (Hellboy) játssza, a lányt Claire Foy alakítja, aki eddig néhány tévéfilmben szerepelt, köztük a nálunk forgatott A Postamester-ben is. Pechjére Ulrich Thomsen is feltűnik a filmben.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik szeretik a CGI-jal megbolondított idétlenkedést.

* * *

A dilemma / The Dilemma - 2011

Miről szól? Egy fickó meglátja legjobb barátja feleségét egy másik férfival. A dilemma, hogy elmondja-e a barátjának, amit megtudott.

Ki a rendező? Ron Howard (A Da Vinci-kód), aki eddig nem kifejezetten a humorérzékéről volt híres és valószínűleg ezután sem lesz az.

Kik a szereplők? A megcsalt férj Kevin James (Nagyfiúk), a problémázó barát Vince Vaughn. A feleség Winona Ryder, a szemrevaló szerető pedig Channing Tatum. Vaughn figurájának barátnőjét Jennifer Connelly játssza.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akiknek annyira hiányzik Winona Ryder, hogy bármit megnéznének, amiben szerepel.

* * *

Rohanás / Faster - 2010

Miről szól? Egy ex-bűnöző bosszúhadjáratra indul, hogy elégtételt vegyen fivére évekkel korábbi meggyilkolásáért, de miközben ő egymás után szedi le ellenségeit, egy nyomozó és egy bérgyilkos is a nyomába ered.

Ki a rendező? George Tillman Jr., aki a Notorious B.I.G.-t is csinálta.

Kik a szereplők? A bosszúszomjas főhős Dwayne Johnson, a rendőr Billy Bob Thornton, a bérgyilkost a Jake Gyllenhaal-klón Oliver Jackson-Cohen játssza.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik szeretik, ha a vásznat fegyverek és A Szikla bicepszei töltik be.

* * *

Szerelem, pasta, tenger / Mine vaganti

Miről szól? A tésztagyáros Cantonéék kisebbik fia épp bejelenteni készül családjának, hogy író akar lenni, amúgy pedig meleg, amikor bátyja megelőzi, és a közös étkezésnél bejelenti, hogy meleg.

Ki a rendező? A török származású, Olaszországban élő Ferzan Özpetek több dráma (Szent szív, A Szaturnusz gyűrűjében) után most vígjátékot csinált.

Kik a szereplők? A kisebbik fiút Riccardo Scamarcio (Bűnügyi regény, A testvérem egyedüli gyerek) játssza, bátyját Alessandro Preziosi (De Luca felügyelő) alakítja.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik szeretik Almodóvar könnyedebb munkáit, valószínűleg ez is bejön.