Szexbalett és kislánybosszú - premierek

Vágólapra másolva!
Natalie Portman szexuális balettja, Jeff Bridges félszemű, részeges rendőrbírója, Charlotte Gainsbourg fenyegető fája, a Gagyi mami harmadik eresztése, Berlusconi tévéje, a modellfejű tini különleges képességei és Elek Judit régóta húzódó visszatérése a héten a mozikban.
Vágólapra másolva!

Fekete hattyú / Black Swan - 2010

Miről szól? Nina egy balett-társulat ambiciózus tagja, de a társulat vezetője nem biztos benne, hogy ráoszthatja a Hattyúk tava főszerepét, mert a lány csak a Fehér hattyút táncolja igazán jól, a Fekete hattyúhoz szükséges izzást nem találja magában.

Ki a rendező? Darren Aronofsky csinált A pankrátor után egy teljesen más hangulatú, de hasonlóan remek filmet.

Kik a szereplők? Ninát Natalie Portman alakítja, a társulatot Vincent Cassel igazgatja. Nina fő riválisa a társulaton belül Mila Kunis (Lepattintva). Winona Ryder a társulat korábbi üdvöskéjét játssza, Barbara Hershey (Hannah és nővérei, Egy hölgy arcképe) Nina kissé ijesztő anyját formálja meg.

Kinek ajánljuk? Azoknak is, akiket a női kiteljesedésről szóló filmek fognak meg, és azoknak is, akik szimplán csak egy erotikus thrillert néznének.

Mit mondunk még a filmről? Olvasd el minikritikánkat!

* * *

A félszemű / True Grit - 2010

Miről szól? A tizennégy éves Mattie Rossnak megölték az apját. Ő nem hagyja annyiban a dolgot: felbérel egy félszemű rendőrbírót és egy lovas járőrt, hogy segítsenek neki kézre keríteni a gyilkost.

Ki a rendező? Ez a Coen testvérek (Fargo, A nagy Lebowski) legújabb filmje az Egy komoly ember után.

Kik a szereplők? A kislányt az újonc Hailee Steinfeld alakítja meggyőzően, részeges segítője Jeff Bridges, öntelt segítője Matt Damon. A keresett gyilkost Josh Brolin játssza.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik szeretik a Coen testvéreket vagy a jó westerneket.

* * *

A fa / The Tree - 2010

Miről szól? Egy nő férje halála után négy gyermekével él egy régi házban az ausztrál prérin. A ház mellett egy óriási fa áll, ami elkezd szó szerint a család fejére nőni. A legkisebb gyerek meg van róla győződve, hogy meghalt apja szelleme él a fában, ezért nem szabad kivágni.

Ki a rendező? Julie Bertucelli, aki a Mióta Otár elment című filmet rendezte korábban.

Kik a szereplők? A családanya Charlotte Gainsbourg (Antikrisztus), a színen felbukkanó új férfi az apai ágon magyar származású, amúgy új-zélandi Marton Csokas.

Kinek ajánljuk? Főleg azoknak, akik az ausztrál táj hangulatában szeretnének kicsit elveszni.

* * *

Gagyi mami - Mint két tojás / Big Mommas: Like Father, Like Son - 2011

Miről szól? Az előző részekben megismert FBI-ügynök, Malcolm most azért ölt női álcát, hogy megvédje mostohafiát, aki egy maffialeszámolás szemtanúja lett. A terv: nőnek öltözve egy lányiskola falai közt rejtőznek el a gyilkosok elől.

Ki a rendező? John Whitesell, aki az előző, második Gagyi mami-filmet is csinálta.

Kik a szereplők? Malcolm szerepében Martin Lawrence tér vissza, fiát Brandon T. Jackson alakítja, aki a Trópusi vihar-ban Alpa Chino volt.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik hülyére röhögték magukat az első két részen.

* * *

Médiaország - a TV hatalma / Videocracy - 2009

Miről szól? Az olasz televíziónak, a celebkultúrának és Silvio Berlusconinak a kapcsolatát vizsgálja a dokumentumfilm.

Ki a rendező? Erik Gandini, aki korábban a guantanamói fogolytáborról (Gitmo) is készített dokumentumfilmet.

Kik a szereplők? Többek közt Silvio Berlusconi.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik szeretnének a moziban hüledezni a televízió rémességén.

* * *

A negyedik / I Am Number Four - 2011

Miről szól? John valójában egy másik bolygóról érkezett és különleges képességekkel bír, de átlagos tininek kellene tettetnie magát, mert gyilkos szándékú földönkívüliek vannak a nyomában.

Ki a rendező? A tavaly megjelent regényt a Disturbia és a Sasszem rendezője, D. J. Caruso adaptálta.

Kik a szereplők? Johnt a brit modellből lett színész, Alex Pettyfer (Az első bevetés) alakítja, mentora Tymothy Olyphant (Hitman), szíve választottja Dianna Agron (Glee).

Kinek ajánljuk? Azoknak, akiknek bejött a Hipervándor.

* * *

Visszatérés - Retrace - 2011

Miről szól? Katherine, aki még a második világháború után, gyerekként hagyta el Erdélyt, 1980-ban visszatér szülőföldjére, ahol szembesülnie kell személyes problémáival és a Ceausescu-diktatúrával is.

Ki a rendező? Elek Judit, aki az Árvácska társírója volt, és olyan filmeket rendezett, mint a Mária-nap vagy A hét nyolcadik napja.

Kik a szereplők? Katherine-t Kathleen Gati (Az emigráns) alakítja, férjét Philip Zandén (Hogy szeretsz?) játssza, régi szerelme Demeter András.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik kíváncsiak rá, hogy megérte-e ennyit várni a még 2009-ben forgott filmre.