Beindulnak a mutánsok, pofozkodik a panda - premierek

Vágólapra másolva!
Elkezdik begyűjteni a mutánsokat, visszatér a kung fuzó panda, egy bosnyák szerelmespár közé éket ver a vallás, Bogyó és Babóca megint az erdőben tobzódik a héten a mozikban.
Vágólapra másolva!

X-Men: Az elsők / X-Men: First Class - 2011

Miről szól? Charles Xavier és Erik Lehnsherr egymásra találnak, és úgy döntenek, hogy mutánsokat gyűjtenek maguk köré, hogy együtt megküzdjenek az emberiség elpusztítását megcélzó Sebastian Shaw-val.

Ki a rendező? Matthew Vaughn, aki újonc a sorozatban, és legutóbb a Kick-Ass-t rendezte.

Kik a szereplők? Charles Xaviert a csodálatos James McAvoy (Vágy és vezeklés, Wanted), Erik Lehnsherrt az isteni Michael Fassbender (Becstelen brigantyk, Éhség) alakítja. Mutáns védenceik közt találjuk Jennifer Lawrence-t (Winter's Bone) és Nicholas Houltot (Skins) is. A főgonosz Kevin Bacon, a jobbkeze January Jones (Mad Men).

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik nem alszanak el, ha másfél óra zagyva szövegelés vezet fel egy viszonylag izgalmas akciójelenetet.

* * *

Bogyó és Babóca - 13 új mese - 2011

Miről szól? Folytatódnak Bogyó, a csigafiú és Babóca, a katicalány kalandjai; az előzetes tanúsága szerint ezúttal süti sütés, léggömbön utazás és korcsolyázás is szerepel a programban.

Ki a rendező? Bartos Erika képeskönyvei alapján Anton Krizsanics rendezte a rövid epizódokból álló filmet.

Kik a szereplők? A Bartos Erika által rajzolt tarka állatkák.

Kinek ajánljuk? Inkább bölcsiseknek, mint ovisoknak.

* * *

Kung Fu Panda 2 - 2011

Miről szól? A duci pandának, Pónak kung fu mesterként mindjárt komoly ellenféllel kell megküzdenie: a kung fu elpusztítására törő gonosszal.

Ki a rendező? Jennifer Yu, akinek ez az első egész estés filmje, korábban storyboardosként és figuratervezőként dolgozott animációs filmeken.

Kik a szereplők? Po mellett visszatér az első részben megismert Őrjöngő Ötös: Tigris, Daru, Sáska, Vipera és Majom.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik ellenállhatatlannak találják, ha egy panda bunyózik.

* * *

Úton / Na Putu - 2010

Miről szól? Boszniában vagyunk: Luna és Amar boldog pár, azonban életük teljesen új irányt vesz, amikor Amart kirúgják, és egy iszlám fundamentalista ismerőse szerez neki új munkát. A férfi egyre inkább magáévá teszi a vallási nézeteket, és ez komoly konfliktushoz vezet barátnőjével.

Ki a rendező? Jasmila Zbanic, aki a 2006-os Arany Medve-nyertes Szerelmem, Szarajevó-t is csinálta.

Kik a szereplők? Lunát Zrinka Cvitesic (Mit ér a férfi bajusz nélkül?) alakítja, Amart Leon Lucev játssza, aki a Szerelmem, Szarajevó-ban és a Mit ér a férfi bajusz nélkül?-ben is szerepelt.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik kíváncsiak rá, egy bosnyák női rendező hogyan dolgozza fel az iszlám és a nők témáját.