Justin Timberlake érzelmek nélkül szexel - premierek

friends with benefits
Vágólapra másolva!
Justin Timberlake megdönti Mila Kunist, a Dardenne testvérek félárva kölyökkel jönnek, Taylor Lautner ezerrel menekül, az orosz meteorológusokkal nem sok történik a héten a mozikban.
Vágólapra másolva!

Srác a biciklivel / Le gamin au vélo - 2011

Miről szól? Cyrilnek nincs anyja, az apja pedig nem akar gondoskodni róla, ezért a kissrác nevelőotthonba kerül. Véletlenül összeismerkedik egy nővel, aki vállalja, hogy a hétvégékre befogadja magához.

Ki a rendező? A belga rendezőpáros, Jean-Pierre és Luc Dardenne (A fiú, A gyermek) legújabb filmje az idei cannes-i filmfesztiválon elnyerte a zsűri nagydíját.

Kik a szereplők? Cyrilt Thomas Doret alakítja első filmszerepében, apját Jérémy Renier játssza, akinek A gyermek-ben is hasonló szerepe volt, a jótevő nő Cécile De France (Lakótársat keresünk).

Kinek ajánljuk? Azoknak, akiknek a korábbi Dardenne-filmek tetszettek, és úgy általában azoknak, akik szeretik az életszerű filmeket.

Mit mondunk még a filmről? Megvannak a szokásos Dardenne-jegyek: belga munkásosztály, kézikamera, életszagú alakítások és párbeszédek, és minden olyan olajozottan működik, ahogy szokott. Amitől kicsit kevesebb ez a film, mint Dardenne-ék legjobbjai, az csak néhány fals hang. Olvasd el cannes-i minikritikánkat a filmről!

* * *

Barátság extrákkal / Friends with Benefits - 2011

Miről szól? Két sikeres, szép, azonban frissen összetört szívű amerikai fiatal úgy dönt, szexközpontú kapcsolatot létesít egymással. Sejthetően a dolgok csak kezdetben mennek olyan simán, mint ahogy elképzelték.

Ki a rendező? Will Gluck, aki korábban a Pomponsrácok és a Könnyű nőcske című vígjátékokat csinálta.

Kik a szereplők? A szexi páros Mila Kunisból és Justin Timberlake-ből áll, mellettük felbukkan Patricia Clarkson (aki a Könnyű nőcské-ben is a főszereplőnő anyját alakította) mint Kunis anyja, valamint Woody Harrelson (Zombieland) mint Timberlake kollégája.

Kinek ajánljuk? Akiknek bejött a hasonló témájú Csak szexre kellesz, valószínűleg ebben sem fognak csalódni.

* * *

Elhurcolva / Abduction - 2011

Miről szól? Egy Nathan nevű srác talál magáról egy kiskori fotót egy eltűnt gyerekeket kereső honlapon, és rájön, hogy nem azok a vérszerinti szülei, akiket eddig annak hitt. Arra ocsúdik a sokkból, hogy titkosügynökök és egyéb gyanús alakok elől kell menekülnie.

Ki a rendező? John Singleton (Fekete vidék, Shaft), akinek 2005 óta ez az első nagyjátékfilmje.

Kik a szereplők? Nathant az Alkonyat-filmekből ismert Taylor Lautner alakítja, szövetségese Lily Collins (A pap), aki Tarsem Singh most készülő Hófehérké-je főszereplője lesz, Alfred Molina (Pókember 2) lohol a nyomukban, Sigourney Weaver viszont talán a jók oldalán áll.

Kinek ajánljuk? A megrögzött Alkonyat-rajongókon kívül csak azoknak, akik a mimika nélküli színjátszás Keanu Reeves-féle iskolájának hívei.

* * *

Így ért véget a nyaram / Kak ya provel etim letom - 2010

Miről szól? Egy tapasztalt és egy kezdő meteorológus kettesben állomásoznak egy elhagyatott bázison egy északi-tengeri szigeten. Egy nap fontos üzenet érkezik, amit a fiatalabb nem ad át az idősebbnek. Más nem történik.

Ki a rendező? Az orosz Alekszej Popogrebszkij (Koktebel, Simple Things), akinek ez a harmadik nagyjátékfilmje.

Kik a szereplők? Az idősebb férfit Szergej Puszkepalisz alakítja, a fiatalabbat Grigorij Dobrigyin játssza. Alakításukért megosztva megkapták a tavalyi Berlinale legjobb férfi alakítás-díját.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik szeretik az olyan filmeket, amikben semmi nem történik, csak a szép képek mesélnek.