Justin Timberlake időmilliomos, Robert Rodriguez büdös - premierek

Vágólapra másolva!
Egy mocskos szájú vidéki rendőr, Lars von Trier szépséges világvégéje, Robert Rodriguez szagos filmje, az időmilliomossá vált Justin Timberlake és egy emberbőrbe bújó alien a héten a mozikban.
Vágólapra másolva!

A guardista / The Guard - 2011

Miről szól? Egy ír falu rendőrsége felbolydul, amikor gyilkosság történik a településen, amit rögtön egy jelentős drogügyben nyomozó FBI-ügynök érkezése követ. A nem éppen csiszolt modoráról híres őrmesternek együtt kell működnie az amerikai ügynökkel.

Ki a rendező? John Michael McDonagh, az Erőszakik-at rendező Martin McDonagh testvére.

Kik a szereplők? A mocskos szájú őrmestert Brendan Gleeson (Erőszakik) alakítja, az FBI-ügynök Don Cheadle (Hotel Ruanda, Vasember 2). A bűnözők közt megtalálni Mark Strongot is (Ha/ver, Sherlock Holmes), aki évek óta az ügyeletes rosszfiú.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik szeretik a politikailag inkorrekt, fergeteges humort.

* * *

Melankólia / Melancholia - 2011

Miről szól? Justine lakodalmát ünnepli a család a tekintélyes vidéki kúriában, de a lány egyre rosszabbul érzi magát a szerepében. Közben ráadásul a világvége is közeleg.

Ki a rendező? A "lélektani katasztrófafilmet" Lars von Trier (Hullámtörés, Dogville) csinálta.

Kik a szereplők? Justine-t Kirsten Dunst alakítja, stabilabb nővérét Charlotte Gainsbourg játssza, aki Von Trier Antikrisztus-ának is a főszereplője volt. Justine férje Alexander Skarsgaard (Eric a True Blood-ból), a nővéréé Kiefer Sutherland.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik vevők egy borzongatóan monumentális, látványos filmre, ami nem a hollywoodi klisék szerint mutatja be az armageddont.

Mit mondunk még a filmről? Olvasd el cannes-i kritikánkat!

* * *

A dolog / The Thing - 2011

Miről szól? Kate Lloyd paleontológust egy antarktiszi kutatóállomásra hívják, mert az ott dolgozó norvég tudósok egy űrhajót találtak egy jégbe fagyott űrlény kíséretében. Mindjárt sejthető, hogy rosszul döntenek, amikor elhatározzák, hogy kiolvasztják a lényt.

Ki a rendező? A már 1951-ben és '82-ben is megfilmesített novellát ezúttal az elsőfilmes, holland Matthijs van Heijningen vette kezelésbe.

Kik a szereplők? Lloydot Mary Elizabeth Winstead (Scott Pilgrim) alakítja, a tudósok közt megtaláljuk Ulrich Thomsent (Ópium) és Joel Edgertont (Animal Kingdom, Artúr király) is.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik irtóznak a húsz évnél régebbi filmektől.

* * *

Kémkölykök 4D: A világ minden ideje / Spy Kids: All the Time in the World

Miről szól? Nyolc évvel a harmadik rész után a kémkölykök új generációja lép színre, hogy megküzdjön a világuralomra törő gonosszal.

Ki a rendező? Robert Rodriguez folytatta saját sorozatát.

Kik a szereplők? A két kölyök Rowan Blanchard és Mason Cook, titkosügynök mostohaanyjukat Jessica Alba alakítja, a főgonoszt pedig Jeremy Piven (Törtetők) formálja meg.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik a fingós poénokat nem csak nézni, hanem szagolgatni is akarják a negyedik dimenziót szolgáltató kaparós kártyák segítségével.

* * *

Lopott idő / In Time - 2011

Miről szól? A jövőben a gazdagok örökké huszonöt évesek maradnak, a többieknek azonban keményen dolgozniuk kell, hogy megvásárolják hátralevő idejüket. Hősünk gyanús körülmények közt rengeteg idő birtokába jut, ezért rögtön nyomába ered a rendőrség.

Ki a rendező? Andrew Niccol, aki a Gattacá-t és a S1m0né-t is csinálta.

Kik a szereplők? A főszerepet Justin Timberlake játssza, Amanda Seyfried a túszként induló szerelme, Olivia Wilde az anyja, Cillian Murphy pedig az őt üldöző zsaru.

Kinek ajánljuk? Kizárólag időmilliomosoknak.