Ryan Reynolds kibújik a bőréből, Robert De Nirót elrabolják - premierek

Vágólapra másolva!
Elárasztanak bennünket ezen a héten filmekkel a forgalmazók. Jason Statham akciózik, a Mikulás unokája ajándékot kézbesít, Ryan Reynolds elcseréli az életét, Dany Boon gyűlöli a belgákat, egy magyar fickó Obama elnökhöz indul, a lengyel srácok punkegyüttest alapítanak, egy furcsa chilei szerelmes lesz, a franciák némán nyaralnak a héten a mozikban.
Vágólapra másolva!

Karácsony Artúr / Arthur Christmas - 2011

Miről szól? A Mikulás család egy szuperszán és hadseregnyi manó segítségével kézbesíti az ajándékokat karácsony éjszakáján. Egy ajándék azonban véletlenül kimarad a szállítmányból, és Artúr, a Mikulás legkisebb fia úgy dönt, nagyapja segítségével, a régi módszerrel szállítja házhoz.

Ki a rendező? A Wallace és Gromit-filmeket gyártó Aardman stúdió filmjét Sarah Smith rendezte, akinek ez az első egész estés munkája.

Kik a szereplők? Az animált Mikulás család, rengeteg manó, meg néhány rénszarvas.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik szeretik az aranyos és újszerű karácsonyi meséket.

* * *

Testcsere / The Change-Up - 2011

Miről szól? Az agglegény, csajozós Mitch és haverja, a családos, leterhelt Dave egy szökőkútba vizelve azt kívánják, bárcsak a másik életét élhetnék. Másnap reggel Mitch Dave testében, Dave pedig Mitch testében ébred.

Ki a rendező? Dave Dobkin, aki az Ünneprontók ünnepé-t is csinálta. A forgatókönyv Jon Lucas és Scott Moore munkája, akik a Másnaposok-at is írták (de csak az első, vicces részt).

Kik a szereplők? Mitch-t Ryan Reynolds (Nász-ajánlat, Zöld lámpás) játssza, Dave-et Jason Bateman (Förtelmes főnökök) alakítja. Dave felesége Leslie Mann (Felkoppintva), szexi kolléganője Olivia Wilde (Cowboyok és űrlények).

Kinek ajánljuk? Családalapításra készülőknek különösen.

* * *

Válogatott gyilkosok / Killer Elite - 2011

Miről szól? Danny, a visszavonult titkosügynök kénytelen újra akcióba lépni, mert ki kell szabadítania elrabolt mentorát.

Ki a rendező? Gary McKendry, akinek ez az első filmje.

Kik a szereplők? Dannyt Jason Statham alakítja, az elrabolt mentor Robert De Niro. Danny legveszélyesebb ellenfele Clive Owen lesz.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik egy Jason Statham-féle szokásos akciózúzásra vágynak.

* * *

Az én Amerikám / My America - 2011

Miről szól? Egy Amerika nagyszerűségének biztos tudatában felnőtt, harmincas éveiben járó fickó körbeutazza a világot, és összegyűjti az egyszerű embereknek az amerikai elnökhöz címzett üzeneteit.

Ki a rendező? A Budapesten született, Ausztráliában élő Hegedűs Péter, aki Nagyapák és forradalmak címmel már csinált egy dokumentumfilmet nagyapjáról, az 1955-56-os miniszterelnök Hegedűs Andrásról.

Kik a szereplők? Hegedűs Péter és az emberek.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik szeretik a szubjektív hangvételű dokumentumfilmeket, és nem várnak nagy megoldásokat.

* * *

Finánc a pácban / Rien a déclarer - 2010

Miről szól? Az európai határok megszűnésének idején vagyunk. A francia-belga határon dolgozó franciagyűlölő Rubennek és a belgautáló Mathiasnak hirtelen meg kell tanulniuk együttműködni.

Ki a rendező? Dany Boon, aki a hatalmas sikerű Isten hozott az isten háta mögött című komédiát is csinálta.

Kik a szereplők? Boon saját magára osztotta a francia határőr szerepét, a belgáét pedig Benoit Poelvoorde játssza, akit számos vígjáték (pl. Asterix az Olimpián) mellett a Coco Chanel-ben is láthattunk.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik csípik Dany Boon kulturális különbségekre és előítéletekre kihegyezett humorát.

* * *

Minden, mit szerettem / Wszystko, co kocham - 2009

Miről szól? Négy barát a 80-as évek elejének Lengyelországában punk rock zenekart alapít, miközben a háttérben a Szolidaritási mozgalom eseményei zajlanak.

Ki a rendező? Az önéletrajzi elemekre épülő filmet Jacek Borcuch színész-rendező csinálta, aki korábban a Tulipánok című vígjátékot is rendezte.

Kik a szereplők? A négy srácot Mateusz Kosciukiewicz, Katarzyna Herman, Jakub Gierszal és Igor Obloza alakítja.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik egy kis 80-as évek nosztalgiára vágynak.

* * *

Santiago '73 / Post Mortem - 2010

Miről szól? 1973-ban vagyunk Chilében, közvetlenül Pinochet hatalomátvétele előtt. Egy hullaházban dolgozó, Mario nevű férfi beleszeret egy táncosnőbe, akit anorexiája miatt elbocsátanak az állásából. A nőnek politikai okból bujkálnia kell, és Mario vállalja, hogy elrejti.

Ki a rendező? Pablo Larraín, aki korábban a Fuga és a Tony Manero című filmet csinálta.

Kik a szereplők? Mariót Alfredo Castro alakítja, aki a Tony ManeroSzombat esti láz-mániás főhősét is játszotta. A táncosnőt Antonia Zegers formálja meg, aki a Sabadó-ból lehet ismerős.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik szeretik a furcsa főhősöket felvonultató filmeket.

* * *

Tengerre franciák! / Ni a vendre ni a louer - 2011

Miről szól? Különböző párok és családok érkeznek a tengerpartra kikapcsolódni. Van, aki unatkozik, van, aki erotikus kalandba bonyolódik, van, akinek elfújja a szél a papírsárkányát.

Ki a rendező? Pascal Rabaté, aki képregény-rajzolóból lett rendező, korábban a Les petits ruisseaux című filmet csinálta.

Kik a szereplők? Két arcot biztos szinte mindenki felismer a sokszereplős filmből: a Jean-Pierre Jeunet filmjeiből ismert Dominique Pinon-t és Maria de Medeirost, aki a Ponyvaregény-ben Bruce Willis csaja volt.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik kíváncsiak rá, milyen egy némafilmszerűen megcsinált, mai komédia.