Angelina Jolie és Brad Pitt elhagy minket

Angelina Jolie a Margit utcában forgatta filmjének újabb jeleneteit
Vágólapra másolva!
Csütörtök este befejeződött Angelina Jolie filmjének magyarországi forgatása, a hollywoodi álompár a pénteki nap folyamán hazarepül Amerikába. Az [origo] újságírója magába néz, és meghányja-veti, mit jelentett neki Angelina Jolie és Brad Pitt fizikai közelsége. Majd számba veszi, mit nyert vele a város, és felhívja a figyelmet néhány rejtélyre, amelyek a két világsztár távozásával már örökre homályban maradnak.
Vágólapra másolva!

Nem mintha odalennék a sztárokért, de az elmúlt hónapban előfordult, hogy úgy indultam el otthonról, hogy a következő sarkon akár összefuthatok Angelina Jolie-val. Minden második barátom beszámolt arról a Facebookon, hogy a háza előtt forgat, és egyszer tőlem is csak egy sarokra volt. Sajnos pont lekéstem, mire odaértem, már a díszletet is összepakolták. Mindenesetre kellemes bizsergést adott a napoknak ez az eshetőség, és kicsit elemelte a várost a földtől.

És most légyszíves senki ne játssza el nekem, hogy ez tök ciki, mert akinek volt alkalma tényleg összefutni velük, az nem mulasztotta el telekürtölni vele az világot. És fogadjunk, hogy még az unokája is tudni fog róla. Mindenki örült nekik. És ez így normális.

Amikor Brad Pitt Berlinben forgatta a Becstelen Brigantyk-at, a német sajtó is minden nap beszámolt arról, hogy épp hol bukkantak fel, melyik játszótéren szórakoztatják a gyerekeket, melyik kocsmában engedik ki a gőzt, és melyik városszéli kastélyban laknak. Még Németország is - ami sokkal kevésbé érezheti magát a világtérkép eldugott szegletének - megtisztelve érezte magát, hogy pár hétig folyamatosan jelen lehetett a világsajtóban. És komolyan: mikor tudott még Budapest a People magazin szalagcímébe kerülni?

Az meg aztán végképp felfoghatatlan, hogy itt mekkora jövés-menés volt közben. Hogy még mindig itt van velünk Jeremy Irons és John Cusack, és betoppant Robert De Niro is. Uma Thurman és Robert Pattinson is épp csak, hogy elment. Mi történt, komolyan? Végre mások számára is kiderült, hogy Budapest egy jó hely?

Forrás: [origo]
Brad Pitt és Angelina Jolie az egyik budapesti forgatási helyszínen

Mekkora balfék az az ország, amelyik nem engedi be Jolie-t forgatni. Nincs náluk nagyobb vonzerő a világon. Ahol megjelennek, ott van épp a világ mágneses középpontja. Elképzelni sem tudom, hogy lehet ezt elviselni, de Jolie-nak minden jel szerint adottsága van hozzá. Mindenkivel kedves, hajlandó százezredszer is közös fotót készíteni, és smink nélkül sem rombolja le az illúzióinkat. Született világsztár. De azért maradtak megválaszolatlan kérdéseim velük kapcsolatban.

Hogyan lehet kiengedett hajjal filmet rendezni? Lehet-e látni a monitort napszemüvegben? Minek jelentek meg a Nobu megnyitóján, ha fotózni nem lehetett őket? (Lepacsizni De Niróval és Vajnával? Vagy röhögni a magyar celebvilágon?) Hogyan tudott az egykori építészszakos, építészet-mániás Brad Pitt egy ilyen ízléstelen giccsparádéba költözni? (Nem nézte meg, hol fog lakni egy hónapot át?) Mikor kerülnek elő Brad ellopott fényképezőgépének felvételei?

Az utolsó kérdésemre talán majd kapok választ, a többi már ott marad a levegőben.


Kiürül a város. De bármilyen lesz is ez a film - sikeres, vagy kínos bukás, egy biztos: Angelina Jolie életében Budapest örökre fontos helyszín marad. Itt forgatta élete első rendezését.

---------------

A cikkben szereplő videó alatt Sao Vicente és Uschi Angie című Rolling Stones-feldolgozása szól.