Angelina Jolie hűlt helyét kerestük Budapesten

Angelina Jolie nyomában, a színésznő előfordulási helyei Budapesten
Vágólapra másolva!
Angie és Brad bérelt villájától csak egy ugrás az erdő, a Zila kávéházban bekeretezték a sztár fotóját, Gianni pontosan emlékszik, Angelina hol ült az éttermében. Angelina Jolie nyomában jártunk városszerte.
Vágólapra másolva!

Cirbolya utca, Angelina Jolie és Brad Pitt bérelt háza

Fotó: Tuba Zoltán [origo]
További képekért kattintson a fotóra!

A kerítés mellett egyetlen autó áll. Amikor kicsit odébb leparkolunk, rögtön kiszáll belőle egy biztonsági őr, és figyelmeztet bennünket, hogy álljunk tovább, mert már hívja is a főnökét, aki "képes, és összetöri a gépeteket". Miközben tárcsáz, az utcán fotózunk, ő igyekszik beállni a képbe, és tétován Angelina Jolie-nk után is nyúl, de azért nem üti ki a kezemből. Mire kijön a bermudanadrágos kolléga bögrével a kezében, mi már gázt adunk.

* * *

Mammut, Kölyökpark

Fotó: Tuba Zoltán [origo]
További képekért kattintson a fotóra!

A pult mögött álló hölgy készségesen elmeséli, hogy akkor is itt volt, amikor hétfőn este hatkor Angelina Jolie megérkezett (fotó) a gyerekeivel, két testőrrel és Brad Pitt szüleivel. "Háromnegyed órát voltak itt, ő végig a gyerekekkel játszott. Azt kérte, hogy kezeljük őt normálisan, nem volt semmi sztárallűrje. Kicsit aggódtam, hátha a vendégek közt lesz olyan, aki le akarja fotózni, vagy ilyesmi, de a többi vendég is teljesen normálisan kezelte a helyzetet". Kiderül még az is, hogy a szolgáltatásért nem maga Jolie fizetett, az egyik embere intézte az anyagiakat.

* * *

Új Buda Center, Elevenpark

Fotó: Tuba Zoltán [origo]
További képekért kattintson a fotóra!

A pultban álló hölgy azt mondja, aznap nem dolgozott, amikor Angelina Jolie-ék a játszóházban voltak. Telefonon utolérjük az egyik tulajdonost, aki elmondja, hogy titoktartási szerződést írt alá, de egyébként is fontosnak tartja a család nyugalmát, ezért nem nyilatkozik. A pulton álló átlátszó műanyag adománydobozban az ötszázasok és ezresek tetején egy köteg (legalább tíz darab) húszezres pihen.

* * *

Europark, Játéksziget

Fotó: Tuba Zoltán [origo]
További képekért kattintson a fotóra!

Az egyik dolgozó szerint tavaly óta teljesen kicserélődött a személyzet, ő sem volt még itt, amikor múlt ősszel Jolie itt járt gyerekeivel, és egyiküknek állítólag fakardot vásárolt. Játék fakardot egyébként tényleg szoktak tartani, de mostanában nem érkezett.

* * *

Üllői út, Zila kávéház

Fotó: Tuba Zoltán
További képekért kattintson a fotóra!

Amikor elmondjuk, mi járatban vagyunk, a pincér rögtön javasolja, hogy a bejárattól jobbra található első bokszban üljünk le, itt foglalt helyet Jolie és két gyereke is tavaly. Elmeséli, hogy Jolie-ék az europarkos látogatásuk után, a reptér felé menet ugrottak be a kávéházba, mielőtt hazautaztak volna. Jolie koffeinmentes tejeskávét ivott, a gyerekek pedig fagylaltot kaptak.

Fotó: Tuba Zoltán [origo]
További képekért kattintson a fotóra!

Volt velük egy "dadus", egy biztonsági ember és egy sofőr is. A vendégek nem igazán vették észre Jolie-t, mert pont délben érkezett, amikor legtöbben a kerthelyiségben ebédeltek, és akik elmentek a bokszuk mellett, azok sem ismerték fel a napszemüveges sztárt. Bekeretezett fotót őriznek a személyzettel pózoló Jolie-ról, aki maga ajánlotta fel, hogy szívesen lefényképezkedik velük.

* * *

Ráday utca, Costes

Fotó: Tuba Zoltán [origo]
További képekért kattintson a fotóra!

Az Michelin-csillagos étterem üzletvezetője a barátságosság látszatát is kerülve közli, hogy nem óhajt semmit mondani Jolie-ék néhány nappal korábbi látogatásáról. Még azt sem árulja el, hogy ez üzletpolitikájuk része vagy titoktartási szerződést írtak alá. Természetesen fotót sem készíthetünk, de azt (nyilván legnagyobb sajnálatára) nem tilthatja meg, hogy kintről lefényképezzük az éttermet. Az úr egyértelműen az ajtó felé mutat, és becsukja utánunk. Milyen kár, hogy redőny nincs, gondolom, leeresztené.

* * *

Erzsébet tér, Nobu

Fotó: Tuba Zoltán [origo]
További képekért kattintson a fotóra!

Itt is teljes elutasításban van részünk (nem mondanak semmit, nem fotózhatunk), de a tálalás egészen más, mint a Costesben: a hostess hölgy és főnöke kedvesen magyarázzák el, hogy nem árulhatnak el semmit, utóbbi szabadkozik is, hogy nem akar ő rosszfej lenni, de hát ez van, és hamiskásan mosolyogva teszi hozzá, hogy "igazából nem is erősíthetem meg, hogy itt ettek. De nem is cáfolom".

* * *

Arany János utca, Pomo D'Oro

A bejáratnál minket üdvözlő pincér rögtön odahívja Giannit, a tulajdonost, akinek esze ágában sincs elkergetni minket, máris sorolja, hogy látogatásakor Angie metéltet evett tenger gyümölcseivel, rukkolasalátát fogyasztott hozzá és vörösbort is ivott. Aztán már vezet is minket hátra a kis, diszkréten szeparált, kandallós különterembe, mutatja, hol ült Angie, aki ebéd előtt egy amerikai lapnak adott itt interjút. Áradozik Angie szépségéről és kedvességéről, sőt, testőrei és egyéb emberei jófejségéről: szerinte Jolie csak jó arcokat választ maga mellé, és még "az emberek közt elbújó" biztonsági őre is abszolút kedves.

Fotó: Tuba Zoltán [origo]
További képekért kattintson a fotóra!

Elmeséli, hogy amikor Jolie tavaly itt forgatott, többször küldtek neki ételt a forgatási helyszínekre, és idén Jolie emberei megkérték, hogy segítsen nekik kiválasztani a szakácsot, aki a bérelt házukban főz rájuk egész itt tartózkodásuk alatt. Gianninak három jelöltje is volt, de végül Jolie-ék mégis úgy döntöttek, hogy Amerikából hoznak magukkal szakácsot. Még azt is megtudjuk, hogy Jolie (és más sztárok) éttermi látogatását általában alapos biztonsági ellenőrzés előzi meg, de mivel a Pomo D'Oróban viszonylag gyakran megfordulnak hírességek (Jeremy Irons például visszatérő vendég), ők már fel vannak készülve erre, és egyből nyomtatott alaprajzot adnak a biztonsági embernek az étteremről.