George Clooney megállt az öregedésben

Vágólapra másolva!
A briliáns Gravitáció megtekintése után beültünk a velencei sajtótájékoztatóra is, ahol közelről szemrevételeztük George Clooney príma frizuráját és pompás humorát. A film azért izgibb volt. 
Vágólapra másolva!

A vetítést követő sajtótájékoztatók legtöbbje a kiküldött újságírók idétlen, oda nem illő vagy érdektelen kérdéseivel szokott eltelni, ez a Gravitáció esetében is pont így történt, azzal a kis különbséggel, hogy George Clooney viccei némileg segítettek az ügyön.

Sandra Bullock és George Clooney Velencében Forrás: AFP

Például a kérdezés helyett a színész frizuráját hosszan dicsérő újságíróval közölte, hogy ezzel el is szalasztotta a lehetőséget, hogy még egyszer megszólalhasson, majd a menetrendszerűen elhangzó, "Milyen edzésmódszerrel készültek fel a szerepre?"-kérdésre kijelentette, hogy rengeteget bikram jógáztak közösen Sandra Bullockkal. Clooney frizurája egyébként tényleg szuperjó, és pár méterről nézve is meghökkentően fiatalosnak tűnik.

Amikor megkérdezték Clooneytól, hogy szerinte kellene-e Obama elnöknek csapatokat küldeni Szíriába, azzal a poénnal tért ki a válaszadás elől, hogy inkább szívesebben beszélne arról, hogy mit gondol Ben Affleck szerepvállalásáról az új Superman-filmben. Majd egy bulvárban jártas kérdező bedobta, hogy igaz-e, hogy vett egy műholdat, és ha igen, akkor mire használja. A válasz: Téged figyellek vele, haver! Elmondta még, hogy azért mondott igent a filmre, mert nagyon jónak találta a forgatókönyvet, és azért nem Sandra Bullock szerepét vállalta el, mert nem akart alsónadrágban lebegni az űrben (Bullock az egyik jelenetben bugyiszerű cuccban mutatkozik).

Sandra Bullock és George Clooney a Gravitáció velence díszbemutatóján Forrás: AFP/Tiziana Fabi

Alfonso Cuarón beszélt még arról, hogy milyen nagy kihívás volt hitelesen érzékeltetni, hogy hogyan viselkednek a különböző tárgyak a súlytalanság állapotában, valamint, hogy a színészeknek egyszerre kellett lassan mozogniuk, és nagyon gyorsan beszélniük, ami komoly koncentrációt igényelt.