Natalie Portmannek jól áll a férje

Natalie Portman, Cannes 2015
Vágólapra másolva!
A szerda esti ceremóniával kezdetét vette a 68. cannes-i filmfesztivál. Az Origo Filmklub csapata részletesen tudósít a helyszínről, és a korábbi évekhez hasonlóan a vörös szőnyegen felvonuló, botladozó, tündöklő vagy beégő sztárokról sem feledkezünk meg, hiszen nem csupán a világ legrangosabb filmes eseményéről van szó, hanem az év egyik legfontosabb sztárparádéjáról is. Nézzük, mit vettek fel a sztárok a nyitófilm díszbemutatójára!
Vágólapra másolva!

Natalie Portman

Nem mondhatjuk, hogy túlságosan megerőltette magát ezzel a vörös tucatdarabbal. De nem is baj, így legalább semmi sem tereli el a figyelmet bájos arcáról és persze a mellette feszítő szexi férjéről.

Benjamin Millepied és Natalie Portman Forrás: AFP/Anne-Christine Poujoulat

Isabella Rossellini

Nem volt rossz az elképzelés. Egy fehér köpeny, amelyet mintha befogott volna a vörös szőnyeg. De nem ártott volna normálisan megszabni elöl, mert ez így nem méltó a fesztivál idei ikonjának, Ingrid Bergmannak a lányához.

Isabella Rossellini Forrás: AFP/Valery Hache

Lupita Nyong'o

A tavalyi díjszezon stíluskirálynője most sem okozott csalódást: pisztáciafagyinak öltözött, illeg-billeg és sugárzik.

Lupita Nyong'o Forrás: AFP/Valery Hache

Naomi Watts

Van valami bizarr módon taszító az ilyen anyagból varrt ruhákban: most is az az ember érzése, hogy a színésznő valami rackajuhot vonszol maga után.

Naomi Watts Forrás: AFP/Valery Hache

Julianne Moore

Rá is egy szőrös valamit adtak. Nem értem, hogy jön ez össze a meleg, napfényes kora nyári Cannes-nal.

Julianne Moore Forrás: AFP/Anne-Christine Poujoulat

Catherine Deneuve (a nyitófilm rendezőjével, Emanuelle Bercot-val)

Fel vagyok háborodva. Isabella Rossellini után egy másik csodás nagyasszonyt is ilyen csúf hacukába bújtatni – ehhez pofa kell. Tényleg nem lehetett volna valami előnyösebb megoldást találni, mint három rőf taftot rácsavarni egy kosztümre?

Emmanuelle Bercot és Catherine Deneuve Forrás: AFP/Anne-Christine Poujoulat

A zsűri egyharmada (Rossy de Palma spanyol színésznő, Xavier Dolan kanadai filmrendező és Sienna Miller)

Rossy de Palma az Almodóvar-filmek egyik ikonikus alakja, őt egyszerűen nem lehet megunni, igazi bálkirálynőként pózol, Sienna Miller viszont, aki korábban vagány, extravagáns stílusáról volt ismert, most unalmasan szolid. Reméljük, ez csak a kezdet. Nagy reményeket fűzünk továbbá Xavier Dolan, a kanadai fenegyerek ruhaválasztásai elé: milyen szép rögtön ez a mackóbarna sötétítőből varrt öltöny.

Rossy de Palma, Sienna Miller és Xavier Dolan Forrás: AFP/Anne-Christine Poujoulat

Sophie Marceau (Guillermo del Toro mexikói filmrendezővel, a zsűri másik tagjával)

Ezek a miniruhára húzott áttetsző akármik kissé már unalmasak, de a színésznőn minden jól áll, nemhiába a franciák egy stílusikonja. És mekkorákat mókázhatnak ebben a zsűriben!

Sophie Marceau és Guillermo del Toro Forrás: AFP/Bertrand Langlois