Árpa Attila és Daryl Hannah az S.O.S. Szerelem! folytatásában

SOS LOVE, 3D mozifilm, sajtótájékoztató, Sas Tamás, Hujber Ferenc
Vágólapra másolva!
Nemzetközi szereplőcsapattal, angol nyelven, 3D-ben készül Sas Tamás S.O.S. Love! című romantikus vígjátéka, amiben Daryl Hannah és Billy Zane is felbukkan. Az alkotók abban reménykednek, hogy a kizárólag magánpénzekből készülő filmet külföldön is értékesíteni tudják majd.
Vágólapra másolva!

Kovács Patrícia, Árpa Attila, Daryl Hannah, Billy Zane és egy amerikai srác, aki tengerész volt a Transformers-ben - ők mind játszanak Sas Tamás most készülő, 3D-s romantikus vígjátékában. Az amerikai-magyar-orosz koprodukcióban megvalósuló filmet, amiről korábban már hírt adtunk, S.O.S Szerelem! 2-ről átnevezték S.O.S. Love!-ra, ami tükrözi, hogy az alkotók egy önmagában is megálló komédiát szeretnének csinálni, ami a külföldi piacon is értékesíthető. Ennek érdekében a nemzetközi szereplőgárda angolul beszél, a cselekmény pedig részben Magyarországon, részben Los Angelesben zajlik.

Forrás: s.o.s. love!
Hujber Ferenc és Daryl Hannah az S.O.S. Love! című filmben

A sztori csak annyiban kapcsolódik az előző filmhez, hogy ugyanaz az S.O.S. Szerelem nevű társkereső iroda áll a középpontjában, amit immár Kovács Patrícia figurája és Hujber Ferenc által megformált szerelme irányít. Sas Tamás korábban úgy nyilatkozott, hogy minél több szereplőt szeretne visszahozni az első részből, de a film sajtótájékoztatóját követően elmondta nekünk, hogy Csányi Sándor és Ullmann Mónika szálát teljesen elvarrták az első rész végén, így nem lett volna értelme folytatni, Fenyő Iván pedig egyeztetési problémák miatt maradt ki az új filmből.

Az S.O.S. Love! főhőse egy Jake nevű, fiatal amerikai színész (C. J. Thomason, az említett tengerész), aki Magyarországon forgatja első saját rendezését. Egy orosz maffiózó (Jevgenyij Stichkin) azzal akar kedveskedni "szédült" húgának (Christine Kelly), aki teljesen odavan Jake-ért, hogy az S.O.S. Szerelem segítségével összehozza a színésszel. A kerítőknek azonban nehezebb dolguk lesz, mint hitték, mert Jake filmje a hisztis főszereplőnő (Szinetár Dóra) miatt szétesik, és a színész-rendező hazautazik Los Angelesbe. A kerítők - Hujber Ferenchez a haverjait alakító Hevér Gábor és Árpa Attila csatlakozik - nem adják fel: Jake után mennek Amerikába, hogy meggyőzzék, jöjjön vissza. A színészt ugyan egyáltalán nem érdekli az orosz lány, de mivel mindenképp be akarja fejezni a filmjét, az utazás számára is előnyösnek tűnik.

Fotó: Pályi Zsófia [origo]
C. J. Thomason, a film férfi főszereplője | Még több kép

Az Agnes Fernandez és Csikesz Judit által írt forgatókönyv tehát kifejezetten nemzetközi koprodukcióra termett, és a 400 és 500 millió forint közti költségvetést Sas Tamásék a három országból, kizárólag magántőke bevonásával teremtették elő. Los Angelesben már forgattak öt napot, most négyhetes budapesti forgatás következik, majd a 3D miatt a szokásosnál bonyolultabb utómunka. A bemutatót december 15-ére tervezik.

Ismerve a számokat, amik azt mutatják, hogy az amerikai közönség egyre inkább elfordul a 3D-től, megkérdeztük a rendezőt, nem fél-e attól, hogy a 3D nehezíti majd a film külföldi forgalmazási esélyeit. Sas elmondta, hogy a filmből 2D-s verzió is készül majd, és hozzátette, hogy "egyébként az embereknek nem a 3D-től van csömörük, hanem az olyan hülyéskedéstől, hogy mondjuk a szereplő pörget egy kalapácsot, és az kijön a képből. Erre nem akarnak pénzt adni. Sok szakértővel beszéltünk Amerikában, és ők ugyanezt gondolják. Ez viszont egy normális 3D-s film lesz, amiben nem cirkuszi mutatványként alkalmazzuk a technikát, hanem érzékien: egy arcot, egy mozdulatot, finom dolgokat tudunk hangsúlyozni vele."

Fotó: Pályi Zsófia [origo]
Hujber Ferenc és Sas Tamás | Még több kép

Az S.O.S. Love! forgalmazója a Fórum Hungary lesz, ami még sosem forgalmazott magyar filmet. Farkas Sándor, a cég ügyvezetője elmondta nekünk, hogy "már régóta terveztük, hogy magyar film forgalmazását is kipróbáljuk, de ez volt az első olyan produkció, ami illik a profilunkba - elsősorban zsánerfilmet kerestünk -, és ahol egyetértés volt abban, hogy már a produkció kezdetétől részt veszünk a film marketing- és PR-tevékenységében, nem csak megkapjuk a kész filmet, hogy tegyük be a mozikba".

Mivel a Fórum a régió több országában is jelen van, a cég koordinátori szerepet vállalhat a film kelet-európai forgalmazásában: "Mivel amerikai partner is részt vesz a produkcióban, talán ennek a filmnek nem lesznek meg azok a jellemző magyar vígjáték-betegségei, nem lesz benne az a speciális magyar humor, amitől a filmjeink sokszor nehezen eladhatók külföldre." - véli Farkas. Hogy a hollywoodi romantikus komédiák dömpingjében mivel keltheti fel az érdeklődést külföldön a film, arra a cégvezető úgy felelt, hogy "itt jön a dolog szépsége és nehézsége, de a forgatókönyvben benne van a lehetőség a külföldi sikerre. Az, hogy magyar színészek és hollywoodi sztárok szerepelnek benne, szerintem Hegyeshalomig jelent plusz PR-értéket, onnantól kezdve a film saját értékei szerint mérettetik meg, mint bármelyik hollywoodi vagy európai film a piacon. A végterméktől függ".

Fotó: Pályi Zsófia [origo]
Christine Kelly, a film női főszereplője | Még több kép

A kedden kezdődő magyarországi forgatásra már megérkezett a Jake-et alakító C. J. Thomason és az orosz rajongót játszó Christine Kelly is. Ők a Remnants című, még bemutatás előtt álló thriller révén kerültek kapcsolatba a produkcióval: a Remnants rendezője, Peter Englert és producere, Thomas Conigliaro az amerikai producerei az S.O.S. Love!-nak, és ők ajánlották a két fiatal színészt Sas Tamás figyelmébe. Még egyikük sem játszott romantikus vígjátékban, sőt, Thomason elmondta, hogy régebben cseppet sem érdekelte a műfaj, de A Harper-sziget forgatásán megismerkedett első igazi szerelmével - későbbi feleségével -, és azóta megváltozott a véleménye a szerelmes filmekről. Thomasontól azt is megtudtuk, hogy Billy Zane Jake ügynökét alakítja a filmben, Daryl Hannah pedig az egyik magyar srác nagynénje, aki régóta Hollywoodban él, és valamilyen furcsa, egyelőre titkolt szerepet tölt be a filmiparban.