Walcott családja rasszista incidenstől tartva nem utazik el az Eb-re

Vágólapra másolva!
Theo Walcott bátyja kijelentette, az angol válogatott futballista családja nem utazik el az ukrán-lengyel közös rendezésű Európa-bajnokságra, mert rassziszta  zaklatástól tartanak.
Vágólapra másolva!

Az Arsenal szélsőjét az új szövetségi kapitány, Roy Hodgson beválogatta a huszonhármas keretbe, de bátyja, Ashley a Twitter-oldalán közölte, hogy nem nézik meg élőben a család leghíresebb tagját.

"Apámmal közösen úgy döntöttünk, hogy az esetleges rassziszta támadásokat megelőzendő nem utazunk el az Eb-re. Vannak dolgok, amik miatt nem éri meg kockáztatni. Persze felvetődik a kérdés, minek kap egy ilyen kaliberű eseményt egy olyan ország, amely nem képes szavatolni a külföldi szurkolók biztonságát. A rasszimusnak nincs helye a világban" - írta Ashley Walcott.

A témához Roy Hodgson, az angol válogatott szövetségi kapitánya is hozzászólt, megemlítve, hogy a rasszizmus létező probléma Ukrajnában. A Külügyminisztérium pedig közleményben figyelmeztette az elutazó angol szurkolókat arra, hogy az elmúlt években többször előfordultak rasszista indítékú támadások, és külön felhívták az ázsiai származású, valamint színesbőrű drukkerek figyelmét, hogy legyenek körültekintőek.

Az angolok a svédekkel, a franciákkal és az ukránokkal játszanak a csoportkörben, a meccsek közül kettőre Donyeckben, egyre Kijevben kerül sor.