A ManUnited támadósorát kell megállítaniuk az ukránoknak

Vágólapra másolva!
Igazi ki-ki meccset játszik Anglia és Ukrajna, hiszen amelyik válogatott nyer, az biztosan továbbjut, a házigazdák azonban egy döntetlennel is kiesnek, ráadásul kérdéses a legjobbjuk, Andrij Sevcsenko játéka. Anglia viszont végre bevetheti Wayne Rooney-t.
Vágólapra másolva!

Az Európa-bajnokság előtt az tűnt az angolok legnagyobb problémájának, hogy mi lesz Wayne Rooney nélkül, a Manchester United támadójára ugyanis Roy Hodgson az első két mérkőzésen eltiltás miatt nem számíthatott.

Az angolok azonban jól helytálltak legnagyobb klasszisuk nélkül is, két meccsen négy gólt szereztek, és főleg a svédek ellen játszottak remekül, így viszont Hodgsonnak az jelentett dilemmát, hogy kit hagyjon ki Rooney kedvéért. Mert neki mindenképpen játszania kell, ahogy a szövetségi kapitány kategorikusan kijelentette: Rooney szereplése nem is lehet kérdés.

Így aztán Andy Carroll hiába fejelt szépségdíjas gólt a svédek ellen, várhatóan csak kispados lesz, így a támadó részlegben három Manchester United-játékos szerepel majd, Ashley Young, Danny Welbeck és Rooney.

Ez a trió az Arsenal szélsőjével, Theo Walcott-tal egészülhet ki, aki a svédek ellen csereként beállva gólt szerzett, majd gólpasszt adott. A vasárnapi edzésen kicsit megijesztette ugyan a drukkereket, mert fájlalta a térdét, és idő előtt befejezte a foglalkozást, de úgy tűnik, hogy vállalni tudja a játékot, és így James Milner kiszorul a kezdők közül.

Ukrajna eközben legnagyobb sztárja, Andrij Sevcsenko miatt izgul. A svédek ellen két gól szerzett, majd a franciák ellen is veszélyesen futballozó támadó térdsérüléssel bajlódik, és még a meccs napján sem dőlt el, hogy ott lesz-e a kezdők között, az ukrán stáb szerint ötven százalék esély van rá, hogy vállalni tudja.

Az ő szerepe elsősorban pszichésen jelenthet sokat az ukránoknak, hiszen Seva a felkészülési mérkőzések során is többnyire csak csere volt, az Eb-n azonban a csapatot és a szurkolókat is felvillanyozta.

A házigazdáknak mindenképpen nyerniük kell a továbbjutáshoz, és ha Sevcsenko nem tud játszani, akkor Artyem Milevszkij kerülhet be a csapatba, aki eddig mindössze hét gólt szerzett a válogatottban. Persze ebből a szempontból Sevcsenkóhoz senki sem mérhető, hiszen míg a többi 22 futballista összesen 75 gólt szerzett a válogatottban, Sevcsenko egymaga 48-at.

A várható kezdőcsapatok:
Anglia: Hart - G. Johnson, Terry, Lescott, Ash. Cole, Gerrard, Parker, Walcott, Rooney, Young, Welbeck.
Ukrajna: Pjatov - Huszev, Hacseridi, Mihalik, Szelin, Timoscsuk, Jarmolenko, Nazarenko, Konopljanka, Voronyin, Sevcsenko.