Neuer a Youtube-ról is készül a szlovák bombázó ellen

TOPSHOTS Horizontal
Slovakia's midfielder Marek Hamsik celebrates his goal during the Euro 2016 group B football match between Russia and Slovakia at the Pierre-Mauroy Stadium in Villeneuve-d'Ascq, near Lille, on June 15, 2016. / AFP PHOTO / PHILIPPE HUGUEN
Vágólapra másolva!
Csak közvetlenül a vasárnapi mérkőzés előtt dől el, hogy a német védelem egyik oszlopa, a sérüléssel bajlódó Jérome Boateng pályára léphet-e a szlovákok elleni nyolcaddöntőben a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságon, ezzel együtt a találkozó egyértelmű esélyese a világbajnoki címvédő válogatott.
Vágólapra másolva!

Az északírek elleni utolsó csoportmeccs óta a vádliját fájlaló Boateng pénteken nem edzett együtt a csapattal, külön gyakorolt, kerékpározott és kocogott. A Bayern München hátvédjének óriási szerepe volt abban, hogy Joachim Löw együttese eddig még egyetlen gólt sem kapott a tornán, Mats Hummelsszel alkotott, világbajnok védőpárosuk remekül működik.

A jó védekezésre most is szükségük lesz a németeknek, ha nem akarják, hogy megismétlődjenek a májusi, augsburgi felkészülési találkozón történtek, akkor ugyanis - bár kissé irreális időjárási körülmények között, de - meglepetésre a szlovákok nyertek 3-1-re.

Vajon felépül-e Jerome Boateng? Forrás: Getty Images/2016 Getty Images/Alexander Hassenstein

A kapus Manuel Neuer szerint Németország - amely 1972, 1980 és 1996 után története negyedik Európa-bajnoki címére hajt - készen áll a vasárnapi mérkőzésre.

- jelentette ki. Hozzátette: tudják, hogy ők is kaphatnak gólokat, de eddig jól védekeztek, és a céljuk, hogy ez a kieséses szakaszban is folytatódjon.

Manuel Neuer ne szeretne találkozni egy Hamsík-bombával Forrás: AFP/Francois Lo Presti

A szlovákok ásza, a Napoliban légióskodó Marek Hamsík eddig remek formát mutat az Eb-n - Oroszország ellen gólt és gólpasszt jegyzett -, és bár az ominózus augsburgi meccsen is rúgott egy látványos gólt, nem valószínű, hogy a németek ezúttal is teret hagynak neki.

"Csak meg kell nézni a Youtube-on a góljaiból készült válogatást" - mondta róla Neuer.

"Nagyon fontos, hogy a középpályásaink korán megállítsák, hogy ne legyen esélye a lövésre" - tette hozzá.

A szlovákok feladata az lesz, hogy valahogy lelassítsák a világbajnok csapat gyors passzjátékát, amely jobb napokon szét tudja rombolni a legjobb védelmet is. A németek az eddigi három mérkőzésen több mint kétszer annyiszor találták el a kaput, mint ellenfeleik összesen.

Hamsík a szlovákok legnagyobb sztárja, és eddig jól is játszott Forrás: AFP/Philippe Huguen

Löw válogatottja átlagosan 65 százalékban birtokolja a labdát, és 91 százalékos pontossággal passzol, így várhatóan a vasárnapi mérkőzésen is nagy fölényben fog futballozni.

"Talán Németországban még nem nagy az eufória, de ha megverjük a szlovákokat, és a következő körben egy nagy ellenféllel játszunk, akkor mondhatjuk, hogy megérkeztünk a tornára" - fogalmazott Neuer.

A két csapat eddig tízszer találkozott egymással,

hétszer a németek, háromszor pedig a szlovákok győztek.

A Németország-Szlovákia nyolcaddöntő vasárnap 18 órakor kezdődik Lille-ben, a játékvezető a lengyel Szymon Marciniak lesz.

A várható kezdőcsapatok:
Németország: Neuer - Kimmich, Boateng, Hummels, Hector - Kroos, Khedira - Müller, Özil, Götze - Gomez
Szlovákia: Kozácik - Pekarík, Skrtel, Durica, Hubocan - Pecovsky - Mak, Kucka, Hamsík, Weiss - Duda