Rooney utolérheti Beckhamet

Dier, Rooney
Marseille, 2016. június 11. Az angol Eric Dier (b) csapattársával, Wayne Rooneyval, miután gólt rúgott Oroszország ellen a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság B csoportjának első fordulójában a marseille-i Velodrome Stadionban 2016. június 11-én. (MTI/EPA/Oliver Weiken)
Vágólapra másolva!
Az angolok számára rutinmunkának tűnhet a további, nagyobb csaták előtt, a rivális izlandiak ugyanakkor történetük legnagyobb meccsére készülnek a hétfői nyolcaddöntőben a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságon, és éppen ezért a nizzai találkozó igazán érdekesnek ígérkezik.
Vágólapra másolva!

Az angol játékosok és a szurkolók nagyon örültek, amikor Arnor Ingvi Traustason az osztrákok elleni csoportmeccs ráadásában, a 94. percben megszerezte a 2-1-es győzelmet jelentő gólt, ez ugyanis azt jelentette, hogy nem Portugáliával, hanem Izlanddal találkoznak majd a kieséses szakasz első körében. Miután azonban lecsillapodtak a kedélyek, az angol edzői stábnak el kellett kezdenie felkészíteni a csapatot arra, hogy egyáltalán nem lesz könnyű dolga, ha be akar jutni a negyeddöntőbe.

Az Eb-újonc izlandiak már azzal alaposan túlteljesítették az előzetes várakozásokat, hogy a magyarok mögött másodikként továbbjutottak a négyesükből, így

az angolok ellen semmi veszítenivalójuk nem lesz, felszabadultan játszhatnak.

"Készülünk az angolok elleni találkozóra, nem akarunk elveszni az ünneplésben" - mondta ugyanakkor Elmar Bjarnason, az északi válogatott középpályása.

Az izlandiak a mieinkkel 1-1-et játszottak Forrás: Polyák Attila

Az izlandi csapatnak a svéd Lars Lagerbäck személyében tapasztalt szövetségi kapitánya van, aki bizakodva várja a hétfői összecsapást.

"Svéd kapitányként hatszor játszottam az angolokkal és egyszer sem kaptam ki" - mondta a két győzelemről és négy döntetlenről.

Anglia, bár mindhárom csoportmeccsén fölényben játszott, a Wales elleni győzelem mellett kétszer csak döntetlent ért el, ráadásul a szlovákok ellen gólt sem sikerült szereznie. Roy Hodgson szövetségi kapitány várhatóan visszanyúl ahhoz a csapathoz, amellyel a tornát kezdte, kivéve, hogy

Raheem Sterling helyett valószínűleg Daniel Sturridge kezd majd.

Amennyiben a csapatkapitány Wayne Rooney is pályára lép, utoléri a válogatottsági örökranglista második helyén David Beckhamet, aki ugyancsak 115-szor szerepelt a nemzeti együttesben (a rangsor élén Peter Shilton áll 125 válogatottsággal).

Dier és Rooney gólöröme az oroszok ellen Forrás: MTI/EPA/Oliver Weiken

Az Anglia-Izland találkozó, az utolsó nyolcaddöntős mérkőzés hétfőn 21 órakor kezdődik Nizzában. A játékvezető a szlovén Damir Skomina lesz.