Szalai: Végül megkaptam, ami jár nekem

ausztria-magyarország gól 0:1
BORDEAUX, FRANCE - JUNE 14: Adam Szalai of Hungary scores his team's first goal during the UEFA EURO 2016 Group F match between Austria and Hungary at Stade Matmut Atlantique on June 14, 2016 in Bordeaux, France. (Photo by Dean Mouhtaropoulos/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Igazi filmbe illő forgatókönyv: a magyar labdarúgó-válogatott első Eb-gólját az a Szalai Ádám szerezte, akit sokan a kispadon akartak látni a másfél éves góltalansága miatt. A 28 éves csatár mindvégig hitt magában, és most tudja, hogy megnőtt a népszerűsége, mert azt mindig szeretik, aki gólt szerez.
Vágólapra másolva!

"Ezt az egészet még most sem tudtam felfogni, próbáltam élvezni a meccs minden percét. Nem volt egyszerű a szituáció, de mindvégig hittem magamban meg a munkában, keményen dolgoztam akkor is, amikor nem ment minden simán, hosszú út volt, amin végigmentem. Ez így volt mindig az életem során, hogy a végén mindig megkaptam, ami jár nekem. Le a kalappal az egész csapat előtt, boldog vagyok, hogy ennek a csapatnak a részese lehetek" – nyilatkozta a meccs után az Origónak Szalai Ádám, az első magyar gól szerzője, aki nagyon hosszú sorozatot tört meg, mert utoljára 2014 decemberében volt eredményes, akkor a Hoffenheimben szerzett gólt a Frankfurt elleni Bundesliga-találkozón.

Szalai gól előtti pillanata Forrás: Getty Images/2016 Getty Images/Dean Mouhtaropoulos

Szalai rengeteg kritikát kapott, a szurkolóktól is, a sajtótól is, a gólja előtt nem sokkal például egy rossz megoldása után a stadionban lévő magyar drukkerek már Bödét követelték a csapatba. Szalai azt mondja, a kritika a profi sport része, és ha most megnőtt a népszerűsége, az annak köszönhető, hogy az emberek mindig szeretik azt, aki gólt lő.

A gólja után kirohant a drukkerekhez, és úgy fogalmazott, hogy onnantól, hogy a labda a hálóba került, jött egy black out, mert nem emlékszik a történtekre, csak az maradt meg, hogy alig bír elszabadulni az ünneplő szurkolóktól.

"Hogy beszéljünk-e a továbbjutásról? Nem, maradjunk továbbra is a kívülállók szerepében, éltem már át olyat, hogy kiscsapattal értünk el nagy eredményt. Ez csak egy mérkőzés volt, most ezt kiélvezzük, és szerdától kőkeményen dolgozunk és koncentrálunk tovább a következő meccsre, mert ez a mai nem ér semmit, ha a következő két találkozó nem úgy alakul."