Pár éve még rajtunk nevettek, most mindenki nekünk szurkol

Magyarország - Izland, Euro 2016, foci Eb, UEFA Euro 2016 magyar szurkolók, foci, Euro 2016, foci Eb, UEFA Euro 2016, Stade Vélodrome, Marseille
Magyarország - Izland, Euro 2016, foci Eb, UEFA Euro 2016 magyar szurkolók, foci, Euro 2016, foci Eb, UEFA Euro 2016, Stade Vélodrome, Marseille
Vágólapra másolva!
Akármilyen furán hangzik, volt olyan játékos a magyar válogatottban, akit nem tett elégedetté az Izland elleni pontszerzés.
Vágólapra másolva!

A 21. születésnapját a meccs előtti napon betöltő Nagy Ádám azt magyarázta, hogy döntetlen és döntetlen között is van különbség, és bár az ilyen kései gólok általában eufóriát okoznak, nála nem volt meg az az érzés, hogy győzelemmel ért fel az egyenlítés.

"Nagyon jó volt az izlandi csapat, ami az ő játékuk, azt meg tudták csinálni, a hibáinkból éltek, és jól kontráztak, de a játék képe nem mutatta, hogy ők fognak gólt szerezni.

Annyiban nehezebb volt ez a meccs, hogy mi kerültünk hátrányba, középpályásként viszont könnyebb volt ellenük játszani, mert nem presszingeltek annyira, mint az osztrákok" - magyarázta az Origo helyszíni tudósítójának Nagy, aki felelevenítette a meccs végi szabadrúgást is, és azt mondta, padlót fogott volna, ha Izland abból gólt ér el.

Ünneplés magyar módra Fotó: Polyák Attila - Origo

A Fradi játékosára felfigyeltek, összeboronálták például a portugál Bragával, amely a hírek szerint 1,5 millió eurót ajánlana érte. "Amíg tart az Eb, addig nem beszélek a menedzsereimmel a klubokról, persze ettől még örülök, ha ilyen csapatokkal hoznak szóba." Nagy számára Portugália annyiból különleges ellenfél lesz, hogy megfordult ott korábban, és örült, hogy igazi világsztárok ellen játszhat, mert ez megint egy lehetőség, hogy megmutassuk, hol tartunk.

Nagy Ádám berobbant, az Eb-n a szurkolók egyik nagy kedvence lett Forrás: DPPI media/Backpage Images

Nikolics Nemanja az első körben nem játszott, most viszont becserélte Bernd Storck, és ez jó húzás volt, mert a csatár beadása után esett az egyenlítést jelentő öngól. A 28 éves támadó azt mondta, amikor idősebb Dárdai Pál 2006-ban a Barcs csapatához vitte, nem gondolta, hogy 10 év múlva egy Eb-meccsen segíthet a magyar válogatottnak.

"Büszke vagyok, az ilyen pillanatokért megéri focistának lenni, valamint áldozatokat hozni. Az álom folytatódik, és nem is akarunk felébredni belőle. Akármi lesz a vége az Eb-nek, emelt fővel mehetünk haza" - tekintett előre Nikolics, aki azt is mondta,

ez a gólpassz szinte egy góllal ér fel a számára.

A karrierjét felidézve az jutott még eszébe, hogy mindig meg kellett harcolni a helyéért, de azoknak az edzőknek, akik igazán bíztak benne, mindig meghálálta ezt gólokkal.

Nikolics (balra) roppant boldog, hogy gólpasszal segítette a csapatot Forrás: AFP

A meccs egyik legvitatottabb jelenetének Kádár Tamás volt az egyik főszereplője, aki az orosz bíró szerint buktatta ellenfelét.

Kádár a lefújás után azt mondta, csak blokkolni akart,

de az izlandi csapatkapitány csinált egy lövőcselt, majd elesett Kádárban. "Nem ez volt az egyetlen szituáció, amikor nem állt a helyzet magaslatán" - jelezte a védő, hogy voltak rossz ítéletei az orosz játékvezetőnek.

Guzmics Richárd a meccs utolsó percében megítélt szabadrúgásnál lett hős, az ismétlésen is látszott, hogy róla pattant ki a labda Gudjohnsen lövése után az alapvonalon túlra. Guzmicsot meglepte az izlandiaknak megítélt büntető, mert előzetesen azt az információt kapták, hogy az Eb-n a szokottnál jobban fogják engedni a test-test elleni küzdelmet, erre „egy nagyon véleményes helyzetet befújt a bíró".

A Lengyelországban légióskodó védő szerint a kapitány kimondottan kéri, hogy sokat legyen nálunk a labda, és óriási dolognak tartja, hogy Izland ellen 70:30% volt a labdabirtoklási arány a mi javunkra.

A magyar szurkolókon semmi nem múlik, szépen gyűlnek is az Eb-pontok Fotó: Polyák Attila - Origo

Guzmics szerint a sikernek az egyik fontos összetevője, hogy a játékosok ma már elhiszik, hogy igenis tudnak sikeresek lenni.

pár éve még rajtunk nevettek, most pedig mindenki nekünk szurkol. Ez egy csodálatos dolog.”