A portugálok szerint ők érdemelték volna meg a csoportelsőséget

fernando santos portugál szövetségi kapitány foci eb
This UEFA handout image taken and released on June 21, 2016 shows Portugal's coach Fernando Santos during a press conference in Decines-Charpieu, next to Lyon on the eve of their match against Hungary. / AFP PHOTO / UEFA / Handout / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / UEFA " - NO MARKETING - NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
Vágólapra másolva!
Fernando Santos, a portugál labdarúgó-válogatott szövetségi kapitány ismét megdicsérte a magyar csapatot, de saját játékosainak is megköszönte, hogy háromszor is felálltak vesztes helyzetből.
Vágólapra másolva!

Santos azt mondta, szerettek volna csoportelsőként végezni, de a lényeg teljesült, túljutottak a csoportkörön, és készülhetnek az egyenes kieséses szakaszra.

„A három meccset elnézve megérdemeltük volna, hogy elsők legyünk. Az első két találkozón a védelmünk rendben volt, de nem ment a gólszerzés, ma viszont minden fordítva volt, gólokat lőttünk, helyzeteket dolgoztunk ki, de három gólt is kaptunk.

de szeretném megköszönni a csapatomnak, hogy háromszor is visszajöttek a meccsbe” – értékelt Santos, aki elismerte, hogy a végén már azért hagyták passzolgatni a magyarokat, mert tudták, egy döntetlennel is továbbjutnak, és nem akartak kockáztatni.

Fotó: Polyák Attila - Origo

A kapitány beszélt a két gólt szerző Cristiano Ronaldóról is, akit nyerő típusú, gólokból építkező játékosnak nevezett. „A csapat számára mindenképpen nagy lökést adhat, hogy a mostani két góllal az önbizalma is visszatért Cristianónak” – magyarázta a portugálok edzője.

Amikor arról kérdezték, mit szólt ahhoz, hogy legnagyobb sztárja többször is látványosan hisztizett a pályán, annyit felelt, nem robotok játszanak a csapatban, és érthető, hogy Ronaldo nehezen uralkodott az érzelmein, mert háromszor is kiesésre álltak.

A portugál kapitány Forrás: AFP/Handout

Korábban többször előfordult, hogy az ellenfelek kissé lebecsülték a magyar csapatot, de Santos azt mondta, ő tisztelte Magyarországot.

– dicsérte a csoportelsőt Santos.

Az izlandiak osztrákok ellen szerzett győztes gólja azt jelenti, hogy Portugália elkerülte Angliát, és a horvátokkal találkozik a 16 között. Santos cápáknak titulálta Modricékat, és annyit tett hozzá, mindent elmond róluk, hogy megverték a kétszeres címvédő spanyolokat.