Veszélybe került Robbie Keane Eb-je

Robbie Keane
Robbie Keane of Republic of Ireland bleeds from nose during the UEFA European Championship Qualifying Group D match between Poland and Republic of Ireland played at Stadion Narodowy , Poland on October 11th 2015. Photo Michael Zemanek / BPI / DPPI
Vágólapra másolva!
Egyszerre két kulcsember szereplése vált kétségessé az ír válogatottban. Robbie Keane-nek alighanem ez lenne az utolsó nagy tornája.
Vágólapra másolva!

Veszélybe került Robbie Keane, az ír labdarúgó-válogatott kapitánya Európa-bajnoki szereplése. A veterán támadó a nemzeti csapat szombati edzésén szenvedett vádlisérülést. Martin O'Neill szövetségi kapitány azt mondta, naponta tesztelik a csatár lábát, de egyelőre nem tudják, az Eb-re rendbe jön-e.

Az biztos, hogy Keane a kedd esti, Fehéroroszország elleni felkészülési mérkőzésen nem játszhat. O'Neillnek mindenesetre gyorsan kell majd döntenie, hogy elviszi-e a csatárt Franciaországba, mert

a meccs után azonnal keretet hirdet.

Keane ugyan már 35 éves, de a fontosságáról elmond valamit, hogy 1998 óta 143 mérkőzésen 67 gólt szerzett az ír válogatottban.

Hiányozni fog az íreknek, ha lemarad Forrás: DPPI media/Michael Zemanek


A Guardian brit lap internetes kiadása azt írja, Keane mellett Harry Arter, a Bournemouth középpályásának szereplése is kérdéses. Arter múlt pénteken mindössze a második válogatott meccsén a mérkőzés embere volt a hollandok elleni 1-1 alkalmával.

Az írek az E csoportban a belgákkal, az olaszokkal és a svédekkel játszanak majd a kontinensviadalon.