Végleges a címvédő spanyolok kerete

a spanyol válogatott és s szövetségi kaitány,  Vicente del Bosque
Vágólapra másolva!
Vicente del Bosque, a címvédő spanyol válogatott szövetségi kapitánya kijelölte a hiányzó négy játékost a franciaországi Európa-bajnokságra utazó végleges keretébe.
Vágólapra másolva!

A szakvezető néhány órával a keretszűkítés határideje előtt jelezte, hogy a négy fennmaradó helyre a szombati Bajnokok Ligája döntőjében szerepelt Real Madrid és Atlético Madrid 3-3 játékosa pályázik: a BL-győztes Realból Sergio Ramos, Isco és Lucas Vázquez, míg az Atléticóból Juanfran, Koke és Saúl. Végül mindkét együttesből két játékos került be: Sergio Ramos és Lucas Vázquez a királyi gárda, míg Juanfran és Koke a "matracosok" képviseletében.

Vicente del Bosque Forrás: AFP/Christof Stache

Del Bosque két hete jelölte ki bő keretét, melyben nem kapott helyett többek között Diego Costa és Fernando Torres sem. Hétfőn a szakember Héctor Bellerínt hívta be a csapatba, miután a jobbhátvéd Dani Carvajal megsérült a BL-fináléban.

A spanyol keret

kapusok:
Iker Casillas (FC Porto), David de Gea (Manchester United), Sergio Rico (Sevilla)
hátvédek:
Marc Bartra (FC Barcelona), Jordi Alba (FC Barcelona), Gerard Piqué (FC Barcelona), César Azpilicueta (Chelsea), Héctor Bellerín (Arsenal), Sergio Ramos (Real Madrid), Juanfran (Atlético Madrid)
középpályások:
Sergio Busquets (FC Barcelona), Mikel San José (Athletic Bilbao), Cesc Fábregas (Chelsea), David Silva (Manchester City), Thiago Alcántara (Bayern München), Bruno Soriano (Villarreal), Andrés Iniesta (FC Barcelona), Koke (Atlético Madrid)
csatárok:
Pedro Rodríguez (Chelsea), Álvaro Morata (Juventus), Aritz Aduriz (Athletic Bilbao), Nolito (Celta Vigo), Lucas Vázquez (Real Madrid)

A legutóbbi két kontinenstornán győztes spanyolok június 13-án Csehország legjobbjai ellen kezdik meg szereplésüket az Eb-n, azt követően pedig Törökország és Horvátország együtteseivel találkoznak a csoportkörben.