Az Eb-mezőny leggyengébb játékosállománya a miénk

Priskin Tamás; Kádár Tamás a magyar csapat tagjai a Németország elleni válogatott labdarúgó-mérkőzés előtti hivatalos edzésen a gelsenkircheni Veltins Arénában 2016. június 3-án.
Gelsenkirchen, 2016. június 3. Priskin Tamás, Szalai Ádám, Bese Barnabás, Stieber Zoltán, Kádár Tamás és Lang Ádám (b-j), a magyar csapat tagjai a Németország elleni válogatott labdarúgó-mérkőzés előtti hivatalos edzésen a gelsenkircheni Veltins Arénában 2016. június 3-án. Az Eb-re 44 év után kijutott magyar válogatott június 4-én játszik a világbajnok német csapattal Gelsenkirchenben. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
A Transfermarkt adatai alapján összeállított Eb-lista szerint az egész tornán a magyar válogatott játékosai érik a legkevesebbet. De melyik keret a legértékesebb? 
Vágólapra másolva!

Nincs mit csodálkozni azon, hogy a Goal.com számításai szerint a 24 csapatos mezőny alján kullogunk: a keretünkben csak két topligás játékos van, és ők sem tartoznak csapatuk legerősebb kezdőjéhez, a lengyel bajnokság, illetve az NB I értékét pedig ismerjük. Nem is kicsi a lemaradásunk,

a 27,3 millió eurós magyar csapat

majdnem 10 millióval marad el az utolsó előtti Észak-Írországtól (35,9M).

A sorban Albánia, Izland és Románia következik, ők mind 40 millió fölött hasítanak, a románok kerete pedig több, mint kétszer annyit ér, mint a miénk. A csoportellenfeleink közül Izland (41,6), Ausztria (128,4) és Portugália (321,7) is messze előttünk jár.

"Még sosem láttam egy nagy zsák pénzt gólt szerezni" Johann Cruyff Forrás: MTI/Illyés Tibor

A torna legértékesebb válogatottja a német,

a világbajnok keretének összértékét 562 millió euróra becsüli

a Transfermarkt, de a spanyolok alig maradnak le tőlük (557 millió), nem úgy, mint a harmadik helyezett belgák, akik azért elég messze vannak tőlük a maguk 460,9 millió eurójukkal.

Ahhoz képest, hogy húszszor annyit érnek, mint mi, egészen jól helyt álltunk Németországban.