Az osztrákok tudják, nem elég papíron jobbnak lenni

Training of the Austrian National football team - Marcel Koller Marcel Koller head coach Austrian Austria soccer TEAM TRAINING PORTRAIT portraits SQUARE FORMAT
Marcel Kollernek minden oka megvan az örömre
Vágólapra másolva!
Az osztrák válogatott tagjai jó meccsre, kemény ellenfélre és remek hangulatra számítanak kedd este Bordeaux-ban, ahol Ausztria Magyarország ellen kezdi meg Európa-bajnoki szereplését. 
Vágólapra másolva!

Az osztrákok sajtótájékoztatóján először Christian Fuchs kért szót. "Papíron lehet, hogy erősebbek vagyunk, de a pályán ez nem így működik. Nagyon jó a magyar csapat, nehéz meccsre számítok" idézi az MLSZ Twitter-csatornája az osztrák válogatott balhátvédjét, aki a Leicester Cityvel angol bajnoki címet nyert.

Fuchs a magyar–osztrák múltra nem kívánt kitérni, szerinte a múlt nem számít, csak a jelen. Hozzátette, nem könnyű arra fogadni, hogy második helyen végeznek a csoportban, mert akár Magyarország is veszélyes lehet erre a pozícióra, ennek ellenére egyáltalán nem ideges, jól alszik, mert hozzá van már szokva a nagy téthez.

Az osztrák edző Dzsudzsákot dicsérte

Marcel Koller szövetségi kapitány is vagy nagyon udvarias, vagy valóban tart a magyaroktól egy kicsit. "Itt az idő, hogy végre elkezdődjön. Minden játékosom készen áll a holnapi jó hangulatú meccsre.

Dzsudzsák például gyors és veszélyes, így figyelnünk kell rá."

Marcel Koller Forrás: APA-PictureDesk/JFK / EXPA / picturedesk.com/Jfk

Koller kifejtette, otthon nagyok az elvárások a csapatával szemben, ők pedig igyekeznek megfelelni ezeknek. Azt mondta, mind a 23 játékosa jó formában van, így ő nyugodt, és jól érzi magát a rajt előtt. Kitért a magyar–osztrák futballmúltra is, amelyet svájciként is jól ismer. Szerinte ez mindig felfogható derbinek, amelyből neki ez lesz az első,

mivel kivételesen tíz éven át nem találkozott egymással a két gárda.

Az osztrákok előtt a magyar stáb tartott sajtótájékoztatót, itt derült ki az is, hogy Lovrencsics Gergő biztosan nem játszik Ausztria ellen, Kádár Tamás viszont valószínűleg tudja vállalni a játékot. Kedd délután, 18 órakor találkozik Magyarország Ausztriával.