Szavazzon az eddigi legszebb Eb-gólra!

magyarország-portugália euro 2016
LYON, FRANCE - JUNE 22: Zoltan Gera of Hungary scores the opening goal during the UEFA EURO 2016 Group F match between Hungary and Portugal at Stade des Lumieres on June 22, 2016 in Lyon, France. (Photo by Clive Brunskill/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Tíz gólt tett fel szavazásra az UEFA az Európa-bajnokság csoportköre után: melyik volt a legszebb? Gera Zoltáné az egyik, és ott van még Cristiano Ronaldo nekünk sarkazott gólja, továbbá Hamsík, Payet, Modric, Lukaku, Schweinsteiger, Giaccherini és Morata, mindjárt kettővel.
Vágólapra másolva!

A gólok többsége egy-egy jól eltalált lövés vagy nagyszerű technikai bravúr nyomán született, de Morata két, közelről bepöcintett találata esetében, például, nyilvánvalóan a spanyol akciót díjazták a jelöléssel.

Itt lehet szavazni.

És lássuk a gólokat!

Gera Zoltán a portugálok elleni meccsen, 0-0-nál lőtte el dropból a mellel levett labdát olyan pontosan, hogy Rui Patrício nem ért oda. Ez elég nehéz lövésfajta, kellett hozzá a Premier League-et megjárt rúgótechnika, amelyet Liverpoolban is megemlegetnek a mai napig.


Láttunk már néhány hasonló gólt ahhoz, amit Cristiano Ronaldo sarkazott Király Gábornak, de ilyen nagy tornáról nem emlékszünk egyre sem. És ezzel a mozdulattal jellemzően sokkal közelebbről, az ötösön belülről szoktak megpróbálkozni. Szóval le a kalappal, kivételesen szép volt.


Luka Modric egy nagyszerű kapáslövéssel döntötte el a törökök elleni meccset. Nemcsak erős volt és jól helyezett, de még pont jó helyen is pattant le, így a török kapus mellényúlt. Nem von le az értékéből semmit az sem, hogy az egyik védő blokkolás helyett a haját igazgatta.


A szlovákok legjobbja, Marek Hamsík kihasználta a réveteg orosz védelem lassúságát, és olyan szögből, ahonnan csak a legmagabiztosabbak vállalják el, pont ott találta el a kapufát, ahonnan még épp befelé pattant. Szedd ki! – emlékezteti ilyenkor az úri közönség a kapust a következő teendőre.


Dimitri Payet mindjárt a nyitómeccsen olyat mutatott, hogy az is megjegyezte a nevét egy életre, aki nem követi a Premier League-et. Borzasztóan erős bomba éppen a felső sarokba, ahogy kell.


Bastian Schweinsteigeré nem egy föld-levegő rakéta, de nagyon nem hálás feladat egy ilyen, pont a játékos előtt lepattanó beadást egyből kapura irányítani. Talán csak Romário tudta ezt szebben.


Romelu Lukaku második gólja az északírek ellen egy egyszerű belsőzés volt, de a teljes kontratámadás a gyorsaságával egyszerűen lehengerlő. Eden Hazard olyan lendülettel indul el a vonal mellett, hogy még a partjelzőt is kívülről kerüli meg.


Emanuele Giaccherini szépen csavart el a belga kapus mellett az első fordulóban, de az igazán kiváló mozdulat a labdaátvétel. Nem volt hozzá nagy területe, sem ideje, mégis tökéletesen megcsinálta.


Tipikus gól a mostani spanyol válogatottól a törököknek: gyors, pontos adogatás (az akció saját tizenhatostól indul, tehát jóval hosszabb annál, ami ezen a videón látszik), a végletekig kijátszva Alvaro Moratára.


Ez is Moratáé, a befejezés nagyon hasonló, de a támadás más: egy zseniális passz David Silvától, aztán egy önzetlen Cesc Fabregastól, és az utolsó érintést már nem lehet elhibázni.

Szavazzon!

Melyik volt a legszebb?