Wilmots: Majdnem magyar kapitány lettem

Belgium – Írország, Euro 2016, foci Eb, UEFA Euro 2016 BELGASOCCER VOETBAL FOOT FOOTBALL RODE DUIVELS DIABLES ROUGES EU SQUARE FORMAT
Belgium's Romelu Lukaku and Belgium's head coach Marc Wilmots celebrate after scoring the 1-0 goal during a soccer game between Belgian national soccer team Red Devils and Ireland, in group E of the group stage of the UEFA Euro 2016 European Championships, Saturday 18 June 2016 in Bordeaux, France. BELGA PHOTO DIRK WAEM
Vágólapra másolva!
Marc Wilmots, a belga válogatott kapitánya egy televíziós műsorban felelevenítette, hogy korábban majdnem ő lett a magyar szövetségi kapitány. Beszélt arról is, hogy nem zavarja, ha a játékosa bagózik, és hosszú meccsre számít a magyarok ellen a nyolcaddöntőben. 
Vágólapra másolva!

"Hét-nyolc vagy kilenc-tíz éve majdnem én lettem a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

Követtem a magyar csapat szereplését, és az akkori fiatalokat, például Némethet. Jól játszott a csapat, volt egy jó generáció" - fogalmazott az RTBF televízióban a szakvezető két nappal a magyarok elleni Eb-nyolcaddöntős mérkőzés előtt.

A vasárnapi találkozóról azt mondta, nehéznek ígérkezik."Nem lep meg, hogy (a magyar csapat) ott van a nyolcaddöntőben. Jól egészítik ki egymást a fiatal és az idősebb játékosok.

Megvannak az eszközeik ahhoz, hogy kontratámadásokat vezessenek.

Erre oda kell majd figyelni. Nekünk be kell fejeznünk a támadásainkat, és nem szabad hamar mindent kiadni magunkból, mert a mérkőzés kilencven percnél tovább tarthat. Meglátjuk, milyen lesz az aznapi forma" - tette hozzá.

Wilmots Romelu Lukaku nyakában Forrás: BELGA/AFP/Dirk Waem

Wilmots arról is beszélt, hogy ő nem tiltja meg Radja Nainggolannak, hogy dohányozzon. Ezzel arra reagált, hogy egy internetes felvétel tanúsága szerint a középpályás a válogatott szállodájában egy doboz cigarettát mutatott fel.

"Jól ismerem Radját, szüksége van a dohányzásra. Nem tudom, mennyit szív, de mindig úgy intézem, hogy erkélyes szobát kapjon. Úgy vélem, ha megakadályozom abban, hogy cigarettázzon, szétszedi a szobát" - fogalmazott a tréner. - "Addig, amíg jól teljesít a pályán, nekem ezzel semmi problémám. És a többi játékosnak sem.

Ha egy játékos meg akar inni egy pohár bort, megteheti, ha el akar szívni egy cigarettát, azt is. Nem fogom megváltoztatni az embereket, nem ez a célom. A célom az, hogy eddzenek és jól játsszanak" - magyarázta.

Radja Nainggolan bagózik Forrás: AFP

Nainggolan, aki a belgák győzelmet érő gólját szerezte a svédek elleni utolsó csoportmérkőzésen, várhatóan kezdeni fog a magyarok ellen vasárnap Toulouse-ban.