A türelmetlen kérők miatt bukhatja Belgium az Eb-t

Vágólapra másolva!
Ki is van akadva Marc Wilmots, de nem tud a helyzettel mit kezdeni. A játékosok szinte megállás nélkül új klubjukról tárgyalnak, pedig a csapat még versenyben van az Eb-n.
Vágólapra másolva!

Nem csoda, ha a belgák szövetségi kapitánya, Marc Wilmots nem tud száz százalékig a soros ellenfelekre összpontosítani - a válogatott sztárjai körül ugyanis szünet nélkül ott lebzselnek a kérők és az ügynökeik.

Mindenhol ott vannak

Michy Batshuayit a Marseille már nagyon szeretné 40 millió euróért eladni a Chelsea-nek, az üzlet tulajdonképpen már meg is köttetett, az előző idényben 17 bajnoki gólt jegyző csatárnak,

Wilmots azonban megtiltotta, hogy elvégeztesse az orvosi vizsgálatot

- pedig a londoni klub egészségügyi stábja elutazott a belga csapat bordeaux-i bázisára is.

Michy Batshuayi nem csak az Eb-meccsek miatt rendkívül elfoglalt Forrás: BELGA/AFP/Bruno Fahy

Nagy a sürgés-forgás Thomas Meunier körül is. A Brugge hátvédjét a Paris Saint-Germain vinné, neki viszont megengedte Wilmots, hogy szerdán Párizsba repüljön az orvosi vizsgálatokra.

Egy másik csatárt, Christian Bentekét a Crystal Palace vinné a Liverpooltól, de egyelőre ott is várniuk kell az ügynököknek - csak az Eb után jöhet a jutalék.

Christian Benteke és Thomas Meunier - van közös témájuk Forrás: BELGA/AFP/Dirk Waem

A többieket a sajtótájékoztatókon vegzálják a klubváltást firatót kérdésekkel. Radja Nainggolant a Roma-London (Chelsea) járatra ültetnék föl sokan, míg

Romelu Lukakunak minden második kérdésre arról kell beszélnie, hogy elhagyja-e az Evertont.

Nem egészséges helyzet, annyi szent. Pláne napokkal közvetlenül a Wales elleni, könnyűnek semmi esetre sem ígérkező negyeddöntő előtt, illetve egy olyan csapatnál, amelyiket most már nem is titkos esélyesként emlegetnek - csúnya lenne, ha azon úszna el egy Eb-győzelem, hogy a nagy meccsek helyett a nagy szerződéseken jár a játékosok esze.