Elszabadult a pokol Párizsban az Eb-döntő után

Policemen behing a fire during the clashes 10 juillet 10 july CRS EURO UEFA UEFA EURO 2016 celebrating celebrer CHAMPS ELYSEES clash clashes CONFRONTATION echauffourées feu d'artifice finale fire FOOTBALL franpor heurts paris police portugal supporter ten
Tonight was the final game of the Euro football cup. Portugal won it, and its supporters celebrated their victory on the Champs Elysées. There were a few clashes with the police at the end of the night. Ce soir avait lieu la finale de la coupe Euro 2016. Le Portugal a gagné ŕ 1-0, et les supporters portugais se sont rendus sur les Champs Elysées pour fęter cette victoire. Quelques heurts avec la police en fin de soirée.
Vágólapra másolva!
A párizsi rendőrség könnygáz bevetésével fékezte meg a randalírozó szurkolókat a Champs-Élysées-n a franciaországi labdarúgó-Európa-bajnokság vasárnap esti döntője után, amelyet Portugália 1-0-ra nyert meg hosszabbítást követően a házigazda franciákkal szemben.
Vágólapra másolva!

A hatóság közlése szerint 40 embert vettek őrizetbe, miután a drukkerek összecsaptak a rendőrökkel az Eiffel-torony alatt kialakított szurkolói zónánál, de összetűzések voltak a Stade de France környékén is.

A szurkolói zóna két órával a finálé kezdete előtt megtelt, több mint 90 ezer drukker tartózkodott ott, ezért a rendőrség a Twitteren és a párizsi metró hangosbemondóján keresztül is tájékoztatta az érdeklődőket arról, hogy nem engednek be több embert a helyszínre.

A dühös szurkolók az Eiffel-torony környékén szemeteskukákat, egy robogót és egy autót is felgyújtottak, a rendőröket pedig megdobálták. A hatóság vízágyú és könnygáz bevetésével fékezte meg a többségében fiatalokból álló randalírozókat.

Forrás: Hans Lucas/Chloe Sharrock / Hans Lucas/Sharrock Chloe

Portugália hosszabbítás után, Éder 108. percben szerzett góljával 1-0-ra nyert az előzetesen esélyesebbnek tartott franciák ellen, története első Európa-bajnoki címét szerezve meg.