Súlyos lehet Ronaldo sérülése, akár négy-öt hónapot is kihagyhat

Portugal v France - Final: UEFA Euro 2016 Euro 2016 Portugal France Saint-Denis Soccer SPORT UEFA FINAL
Cristiano Ronaldo of Portugal reacts to an injury during the UEFA Euro 2016 Final match between Portugal and France at Stade de France on July 10, 2016 in Saint-Denis, France. (Photo by Ciambelli Maffia / DPI / NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Komolyabbnak tűnik a portugál sérülése, mint elsőre gondolták. Négy-öt hónapot is kihagyhat miatta.
Vágólapra másolva!

Egyelőre nincs hivatalos információ arról, hogy milyen sérülést szenvedett Cristiano Ronaldo a vasárnapi Eb-döntőn, de egyre több oldal számol be arról, hogy súlyosabb az eset, mint azt a helyszínen gondolhatták.

Úgy tűnik, súlyos

A Real Madrid körüli ügyekkel foglalkozó Managingmadrid.com című oldal úgy tudja, hogy Ronaldónak részleges elülső keresztszalag-szakadása van, ami miatt akár négy-öt hónapot is ki kell majd hagynia.

Egyelőre csak a portugál orvosok látták Ronaldo térdét Forrás: NurPhoto/DPI/NurPhoto/Dpi

Az oldal megjegyzi, hogy Ronaldo még nem járt kórházban, azaz igazán alaposan egyelőre nem vizsgálták meg, csupán a portugál válogatott orvosai látták. A portugál klasszisnak – amennyiben igaznak bizonyulnak a hírek –

ez lenne az első ilyen hosszú kihagyása pályafutása során.

Az ugyanakkor nem újdonság, hogy a térdével már évek óta bajlódik. Feltehetően a patellaín körül kell keresni a probléma okát, ami miatt a 2013/2014-es szezonban volt egy egy hónapos kihagyása.

Cristiano Ronaldo az Eb-döntő 7. percében kapott egy rúgást a térdére, amikor a francia Dimitri Payet nagy lendülettel érkezett, hogy szerelje, és a térde oldalról telibe trafálta a portugál térdét.

Ronaldót kétszer is ápolták, mindkettő után megpróbálta folytatni a játékot,

de végül a 25. percben cserét kért.

Úgy tűnik, jól van

Ezt követően befáslizott térddel a kispad mellett ugrálta végig a meccset, és az édesanyja által a Twitteren posztolt fotók tanúsága szerint nem gyötri elviselhetetlen fájdalom.

Ettől függetlenül nem kizárt, hogy a hírek igazak, és Ronaldónak a Sevilla elleni Európai Szuperkupa-döntő (Trondheim, augusztus 9.) mellett a spanyol bajnokság első negyedét is ki kell hagynia.