Storck Eb-csapata lesimázta az U21-eseket

Bernd Storck egykori német labdarúgó, jelenleg a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányaStorck, Bernd akció Foglalkozás FOTÓ FOTÓ ÁLTALÁNOS FOTÓTÉMA gólöröm Közéleti személyiség foglalkozása labdarúgó sportoló SZEMÉLY szövetségi kapitány ÜNNEP ün
New Plymouth, 2015. június 1. Bernd Storck, az U20-as válogatott német szövetségi kapitánya (j) gratulál játékosainak egy gól után az U20-as labdarúgó-világbajnokság E csoportjának első fordulójában játszott mérkőzésen New Plymouthban 2015. június elsején.
Vágólapra másolva!
Bernd Storck szövetségi kapitány elégedett az Európa-bajnokságra készülő magyar labdarúgó-válogatott teljesítményével, miután pénteken 4-0-ra legyőzték az U21-es csapatot az ausztriai edzőtáborban.
Vágólapra másolva!

"Nem szabad túlértékelni a mai kétkapus játékot, de összességében elégedett vagyok" - jelentette ki a német szakember a találkozót követő sajtótájékoztatón. Storck szerint játékosai

gyors futballt játszottak, sok helyzetet dolgoztak ki, és a fiatalok is jól szálltak be

a mérkőzésbe, illetve kiváló volt az összhang a csapatrészek között. Hozzátette, a védelem is megfelelően dolgozott, mert az U21-esek legígéretesebb támadásait is sikerült megakasztani.

"Nagyon kemény edzésnapokon vannak túl a futballisták, ez meglátszott az utolsó húsz percben, de az Európa-bajnokságra már csúcsformában lesz mindenki" - mondta Storck, aki minden igényt kielégítőnek nevezte a Bad Kleinkirchheim-i körülményeket.

Bernd Storck a képen még a kicsik sikeréért küzd Forrás: MTI/EPA/SNPA/Dean Pemberton

A találkozón Lang Ádám nem lépett pályára, mert az egyik edzésen kiment a bokája, míg Korcsmár Zsolt combját fájlalva hagyta el a játékteret. A gólokat Pintér Ádám, Lencse László, Sallai Roland és Korcsmár szerezte.

Jövő héten jön Elefántcsontpart

A magyar válogatott jövő szerdáig készül Ausztriában, majd pénteken 18 órától az Afrika-bajnok Elefántcsontparttal vív barátságos mérkőzést a Groupama Arénában. Ezt követően hétfőtől ismét Bad Kleinkirchheimben folytatódik a felkészülés, az Eb előtti utolsó barátságos találkozót pedig június 4-én a világbajnok német csapattal játsszák a magyarok Gelsenkirchenben.

A magyar válogatott 44 év után szerepel ismét Eb-n: június 14-én Ausztria ellen kezd Bordeaux-ban, majd négy nappal később Marseille-ben Izlanddal találkozik, végül 22-én Lyonban Portugáliával csap össze.