Bernd Storck az utolsó pillanatig kivár a kerethirdetéssel

STORCK, Bernd
Telki, 2016. március 21. Bernd Storck szövetségi kapitány (b) és Andreas Möller edző a horvátok elleni felkészülési mérkőzésre készülő magyar labdarúgó-válogatott edzésén Telkiben 2016. március 21-én. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Bernd Storck, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya május 31-én hirdeti ki az Eb-re utazó keretet - tájékoztatta az Origót az MLSZ.
Vágólapra másolva!

"Két-három még poszton gondolkodom, de ez persze függ a sérültjeinktől is, hogy mikor lesznek újra bevethetőek" - jelentette ki Storck az Elefántcsontpart elleni felkészülési meccs előtt, majd kifejtette, hogy az afrikai csapat elleni barátságos találkozón azok is lehetőséghez jutnak majd, akik eddig nem, így remélhetőleg választ kap a fennmaradó kérdésekre, hogy ki jelent megoldást az adott posztokon.

Bernd Storck az utolsó pillanatig kivár a kerethirdetéssel Forrás: MTI/Illyés Tibor

A 24 résztvevő válogatott szakvezetőjének legkésőbb május 31-ig kell kijelölnie 23 fős keretét - úgy tűnik, Storck az utolsó pillanatokat is kihasználja, mielőtt meghozná a végleges döntést.

Barátságtalanok voltak a körülmények

Az Európa-bajnokságra készülő, és jelenleg az ausztriai Leogangban edzőtáborozó válogatott az időjárási nehézségek ellenére két edzéssel folytatta a munkát - írja az Mlsz.hu.

A pénteki, Elefántcsontpart elleni felkészülési mérkőzés, majd a hétvégi pihenő után válogatottunk hétfőn este érkezett meg edzőtáborába, az ausztriai Leogangba. Kedden két edzés szerepelt a csapat programjában, a mieink dolgát nagyban nehezítette, hogy egész éjjel szakadt az eső, olyannyira, hogy az amúgy tökéletes minőségű pálya is teljesen felázott. A szakmai stáb jó előre gondolt arra, hogy ilyen esetre rendelkezésre álljon egy második számú pálya, amelyet most ki is használt a csapat, Bernd Storck szövetségi kapitány ezen tartotta meg a tervezett tréningeket.

Délelőtt három csoportban edzett a csapat, előkerültek a labdák is, de javarészt futás volt terítéken. Délután ismét az edzőpályán töltöttek egy bő órát a játékosok, akik a heves esőzés ellenére roppant keményen edzettek, talán még az eddigieknél is jobban odatették magukat a gyakorlás során.

Lehetőséget kapott Lencse is

Immár Priskin Tamás és Stieber Zoltán is a válogatottal készül, míg az előző edzőtáborozáson résztvevő Lencse László - a szövetségi kapitánnyal történt megállapodása szerint - már nem utazott el az együttessel.

"Lencse László nagyszerű szezont zárt. Szerettem volna megismerni és megnézni őt személyesen az edzéseinken, valamint lehetőséget adni neki arra, hogy velünk dolgozzon, mert érdekes játékosnak tartom a jövő szempontjából, már a vb-selejtezők tekintetében is - nyilatkozta a támadóról Bernd Storck az mlsz.hu-nak.

Lencse László a jövőben kap még lehetőséget a válogatottnál Forrás: MTI/Illyés Tibor

"Remek munkát végzett velünk, keményen dolgozott, jó benyomást tett ránk. Így, hogy nem tartott velünk a második edzőtáborba, több ideje lesz meghozni a megfelelő döntést azzal kapcsolatban, hogy melyik klubban folytatja pályafutását. Az azonban biztos, hogy a jövőben fog még tőlem további lehetőséget is kapni a válogatottban" - mondta Storck.