Gera beteg, hazautazott az edzőtáborból

Gera Zoltán magyar fociválogatott
Budapest, 2016. május 20. Gera Zoltán (j) Lang Ádámhoz (elöl) beszél a Magyarország - Elefántcsontpart barátságos labdarúgó-mérkőzésen a fővárosi Groupama Arénában 2016. május 20-án. A találkozó gól nélküli döntetlennel zárult. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Egy kulcsjátékossal kevesebbel készül a magyar válogatott az ausztriai edzőtáborában: Gera Zoltán másfél napja lázas volt, ezért az orvosi stáb úgy döntött, otthon kell kivizsgálni.
Vágólapra másolva!

Gera Zoltán betegség miatt hazautazott az Európa-bajnokságra készülő magyar labdarúgó-válogatott ausztriai edzőtáborából – írja honlapján a magyar szövetség (MLSZ).

Tartós láz

A Ferencváros játékosa kedd este lett lázas, azóta nem tudott edzeni. A közlemény "tartós lázasságot" említ, amely miatt Gerát itthon meg kell megvizsgálni. Hogy mikor mehet vissza a Salzburg melletti Leogangba, az a vizsgálatok eredményétől függ.

Itt készül a válogatott:

A magyar válogatott június 4-én Gelsenkirchenben a világbajnok német csapattal játssza utolsó barátságos mérkőzését a június 10-én kezdődő, franciaországi Európa-bajnokság előtt.

Gera igazi vezéregyénisége a magyar csapatnak Forrás: MTI/Kovács Tamás

Az Eb-n június 14-én Bordeaux-ban Ausztria ellen kezd a csapat, majd négy nappal később Marseille-ben Izlanddal, 22-én Lyonban pedig Portugáliával játszik.