Gera: Ezt sosem fogjuk elfelejteni

Gera Zoltán Foci EB EB Gólöröm Foci ausztria-magyarország
Gera Zoltán az EB Magyar Osztrák meccsén
Vágólapra másolva!
Gera Zoltán kijelentette, megjött a csapat étvágya azok után, hogy a magyar válogatott 2-0-ra legyőzte Ausztriát, de a többi játékoshoz hasonlóan nem szállt el a sikertől. Dzsudzsák szerint az a legkevesebb, hogy ilyen alázattal teszik a dolgukat a pályán.
Vágólapra másolva!

Jó csapatot vert meg a magyar válogatott kedden azzal, hogy középen jól zárt, és a pálya minden területén partiban volt – így értékelte az osztrákok legyőzését Gera Zoltán.

"Az első percben örülhettünk, hogy nem 1-0 volt oda. Nagyon nagy tempóban kezdtek,

A szünetben az hangzott el az öltözőben, hogy ne adjunk több területet az osztrákoknak, a lehetőségeink ugyanúgy meglesznek a folytatásban is, csak ki kell használni őket" – idézte fel Gera Zoltán, elismerve, hogy a vezető gól után a kiállítás jelentősen befolyásolta a meccs alakulását.

Ezt sosem fogjuk elfelejteni, főleg mert nagy klubokban játszó játékosok alkották az ellenfelet".

Gera Zoltán nagyszerűen játszott Fotó: Polyák Attila - Origo


Gera elárulta, a meccs után

nem arról volt szó, hogy milyen jó, hogy nyertünk, hanem hogy ez csak egy állomás volt,

és négy nap múlva Marseille-ben ugyanilyen fegyelmezetten és koncentráltan játsszon a csapat Izland ellen. "Megjött az étvágyunk, annak ellenére, hogy fizikálisan ez a meccs sokat kivett belőlünk. De fiatalok vagyunk, úgyhogy nincs probléma" – poénkodott a 37 éves Gera.

Dzsudzsák: ezt gyakoroltuk folyamatosan

Dzsudzsák Balázs csapatkapitány szerint ettől a győzelemtől nem lett esélyes Magyarország, de szeretnék most kiélvezni ezt a pillanatot, ugyanakkor szerdától ugyanúgy készülnek tovább Izland ellen. "Elszámolták magukat a letámadás terén, azt hitték, hogy három-négy emberrel be tudnak csapdázni minket és megzavarodunk hátul, de

– válaszolt a győzelem kulcsát firtató kérdésre a Bursaspor szélsője. Azt is mondta, szerinte az a legkevesebb, hogy ilyen alázattal és akarattal játszanak, mint most. Óriási élmény, hogy az otthoni videókon látják, mekkora örömet sikerült szerezniük az embereknek, de ezt még fel kell dolgozniuk.

Dzsudzsák Balázst jól fogták az osztrákok Fotó: Polyák Attila - Origo


A második gólt szerző Stieber Zoltán arról beszélt a meccs után, hogy biztos volt a sikerben a találata után, a csapat játékáról pedig azt emelte ki, hogy élményszámba ment, ahogy a társai kihozták a labdát hátul az osztrákok folyamatos letámadása ellenére is. "Az egység az erényünk, akik nem kezdők, azok is készen állnak, ha be kell szállniuk" – mondta Stieber, és elárulta, a mostani gólját előrébb helyezi a sorban, mint a selejtezők során lőtt finnországit, noha az győztes gól volt.

Lang ezért kezdett el futballozni

"Jobbak voltunk, nemcsak az eredményben, hanem játékban is. Gyorsabbak voltunk, jobban játszottuk be az üres területeket, és átjátszottuk a középpályájukat" – jelentette ki Lang Ádám, aki mesélt arról is, hogy amikor kijöttek a pályára, akkor majd felrobbant a stadion a hangorkántól, és

ő az ilyen élményekért kezdett el futballozni.

A 44 év után Eb-résztvevő magyar válogatott sikerével reális esélyt teremtett arra, hogy továbbjusson a csoportjából, de erről egyelőre egyik játékos sem akart beszélni. A magyarok legközelebb szombaton Izlanddal találkoznak Marseille-ben, majd négy nappal később Portugália lesz az ellenfelük Lyonban. A hat négyesből az első és második helyezetteken túl a négy legjobb harmadik is nyolcaddöntőbe jut.

A cikk megjelenését támogatta a Magyar Telekom.