Dzsudzsák: Újra bejött, hogy lekezeltek minket

Dzsudzsák Balázs EB Foci EB Gólöröm Foci ausztria-magyarország
Dzsudzsák Balázs az EB Magyar Osztrák meccsén
Vágólapra másolva!
A magyar válogatott csapatkapitánya, Dzsudzsák Balázs szerint másodszor jött be, hogy az ellenfél lenézett minket. A szélső szerint a mostani siker az egész ország győzelme volt, és nagy élmény számára, hogy megállt az élet otthon a győzelem után.
Vágólapra másolva!

"Mi nem hangoztattuk, hogy mennyire jó a sorsolásunk, hogy milyen gyenge csapatokat kaptunk. Megint mi voltunk a csoport legrosszabbjaként emlegetve, de maradjon is ez így. Szépen csendben, szívvel-lélekkel tesszük a dolgunkat,

– nyilatkozta a meccs után Dzsudzsák Balázs, a válogatott csapatkapitánya.

Az ezúttal is a jobb oldalra átpakolt szélső úgy látta, az első öt percet leszámítva rendben volt a csapat, mindenki kiadott magából mindent, és megérdemelten nyertek. "Félidőben tudatosult mindenkiben, hogy igenis van keresnivalónk, és hogy merjünk futballozni, ahogy azt az első játékrész végén is megtettük, amikor a helyzetem is volt, kár érte, hogy kihagytam. Megbeszéltük, hogy feljebb jövünk rájuk, és ha bátrabbak vagyunk, akkor jönnek majd a lehetőségek, és ez be is jött,

És persze a szurkolók előtt is, nem szeretném eltúlozni, de ez az összes szurkoló és az ország győzelme volt" – mondta lelkesen Dzsudzsák.

Dzsudzsák Balázs, a magyar csapat kapitánya Fotó: Polyák Attila - Origo

Aki aztán igyekezett kicsit tompítani a nagy eufóriát, mert azt mondta, egy győzelem után nem akarnak elszállni, de álszerények sem akarnak lenni, egyszerűen csak élvezni a pillanatot.

és akkor azt lehet mondani, hogy szinte biztos megvan a továbbjutás. De biztos az is nagyon nehéz meccs lesz" – tekintett előre a következő feladatra Dzsudzsák.

Az elején kihagyták a játékból

A lelátóról úgy tűnt, hogy sokszor volt elégedetlen a 7-esünk, aki a jobb szélre szorulva nagyon kimaradt a játékból, az első félidőben szinte végig a Kádár, Németh baloldal vagy a Gera, Kleinheisler középső tengely járatta a labdát, a másodikban már Dzsudzsákot is bevonták, akinek volt is egy veszélyes lökete.

"Alapból a taktika része volt, hogy mindig az az oldal játsszon, ahol üres emberünk van, mert az osztrákok egyik gyengesége az, hogy nagyon eltolódnak. Most így alakult a meccs,

örülök, hogy ebből is kivettem a részem, és mindegy, mennyit voltam játékban, a 2-0 a lényeg" – válaszolta az Origo kérdésére, amikor a némileg szokatlan posztjáról faggattuk.

Ezt nem felejtik el Dzsudzsákék Fotó: Polyák Attila - Origo

Dzsudzsák úgy érezte belül, az osztrákok elszámoltak magukat a letámadással, mert abban bíztak, hogy hátul labdát vesztenek majd a magyarok, akik ennek ellenére labdabiztosak voltak, és így a középpályán is területet nyertek.

Azt is elárulta, hogy az igazi ünneplés nem is történt meg az öltözőben, mivel Kleinheislert és Szalait elvitték doppingvizsgálatra, mások pedig kimentek levezetni egy kis kocogással. "Nem akartuk túlragozni a dolgokat, hogy minden erről a meccsről szól, de azért mégis ez volt az első Eb-találkozó 44 év után, ahol a válogatott pályára lépett."

hogy ezek után az volt a legkevesebb, hogy alázatot, akaratot és odaadást láthattak tőlünk. Remélem, hogy ezek után a többi stadiont is sikerül megtölteni, ahol játszunk. Folyamatosan kapjuk a videókat otthonról, hogy megállt szinte az élet. Nagy élmény ez nekünk, hogy ezt mi, focisták válthattuk ki az országból" – utalt Dzsudzsák az otthoni fiesztára.