Megverjük a portugálokat - jósolja egy mértékadó külföldi portál

Stieber Zoltán; Dzsudzsák Balázs; Böde Dániel; Kádár Tamás; Juhász Roland
Marseille, 2016. június 18. Juhász Roland, Stieber Zoltán, Kádár Tamás, Böde Dániel és Dzsudzsák Balázs a Himnuszt éneklik a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság F csoportja második fordulójában játszott Izland - Magyarország mérkőzés után a marseille-i Velodrome Stadionban 2016. június 18-án. A magyar labdarúgó-válogatott a hajrában egyenlítve 1-1-es döntetlent ért el Izland ellen. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
A főleg statisztikákkal foglalkozó Whoscored.com hosszabb előzetest közöl a Magyarország–Portugália meccsről, amely gyakorlatilag a csoportelsőségről dönt.
Vágólapra másolva!

Az oldal leírja, hogy a portugálok részéről Raphael Guerreiro és Andre Gomes is kihagyta a legutóbbi edzést sérülés miatt, és elképzelhető, hogy egyikük sem játszhat szerda este, amikor a portugál csapatnak nyernie kellene. Megemlíti azt is, hogy Fiola Attila kihagyta az Izland elleni meccset, és valószínűleg nem játszik Portugália ellen sem. A szerkesztők úgy gondolják, Bernd Storcknak nincs oka arra, hogy változtasson a 4-1-4-1-es formáción,

A Whoscored a kezdőbe várja Kádárt, Kleinheislert, Nagyot és Némethet is, viszont mindannyiuknak van egy-egy sárga lapja, így nem biztos a szereplésük, gondolva már a nyolcaddöntőre.

A Whoscored várható kezdője Forrás: Whoscored.com

Az oldal megemlíti, hogy Portugália az Eb-selejtezőkön és az Eb-n kilenc tétmeccs óta veretlen, míg a magyarok a legutóbbi 13 tétmeccsükből 12-n nem kaptak ki. Arról is ír, hogy a portugáloknak mindenképp győzniük kell, és gólokat kell rúgniuk. Bár a próbálkozással nincs gondjuk, hiszen Cristiano Ronaldo például 20 alkalommal lőtt kapura, nyolc olyan válogatott is van, amelyik az eddigi két meccsen nem próbálkozott ennyiszer, a Real Madrid sztárja mégis gól nélkül áll.

A Whoscored megjegyzi, hogy Portugália 10 meccs óta veretlen Magyarországgal szemben, a legutóbbi négy meccset pedig úgy nyerte meg ellenünk, hogy ebből három alkalommal egyetlen gólt sem kapott. Majd mindezek után jóslatában azt mondja:

1-0-ra nyerünk.