Storck: Meglehet, ha Alaba belövi, a pokolra megyek

Bernd Storck, foci
Hungary's coach Bernd Storck gestures during the Euro 2016 group F football match between Hungary and Austria at the Matmut Atlantique stadium in Bordeaux on June 14, 2016. Attila KISBENEDEK / AFP
Vágólapra másolva!
A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Bernd Storck szerint az Eb-sikert a csapatmunkának köszönhetjük, és nincsen különösebb titok. Mindössze annyi, hogy "sokat kell dolgozni".
Vágólapra másolva!

"Csakis azzal az elhatározással láthattunk neki a feladatnak, hogy versenyképessé tegyük a csapatot. Ehhez mindenekelőtt meg kellett győzni a játékosokat: igenis, eredményes lehet a vállalkozás, ha mindenki hisz a sikerében, s – ennek megfelelően – maximális energiát fektet a közös cselekvésbe. Szerencsére

ennek nyomán lépésről lépésre javultak" - nyilatkozta Bernd Storck a Népszabadságnak.

A kapitány hozzátette, az MLSZ-nek sokkal tartozik, mert teljes szabadságot kapott a szövetségtől ő és a stábja egyaránt.

Forrás: Origo

Arról is beszélt, hogy nincsen eufóriában, de örül annak, hogy a magyarok együtt ünnepelnek, egyébként pedig úgy gondolja, hogy a történet nem róla, hanem a csapatról szól.

"Meglehet, ha Alaba lövése a bal kapufáról befelé pattan az osztrákok elleni mérkőzés első percében, akkor a pokolra megyek. A labdarúgásban nüanszokon múlik sok minden.

hanem az, hogy annyi bizonyosan kiderült: van jelenünk, lehet jövőnk" - tette hozzá a kapitány.