Blatter: Figyelmeztetés volt a vasárnapi incidens

Vágólapra másolva!
A focivébé szervezőinek figyelmeztetésként szolgált a vasárnapi Nigéria - Észak-Korea meccs, ahol tizenöten megsérültek a stadion bejáratánál - mondta Joseph Blatter, a FIFA elnöke.
Vágólapra másolva!

"Mint egy ébresztőóra, úgy szólt. Ilyen nem fordulhat elő egyetlen világbajnoki meccsen sem" - hangsúlyozta a sajnálatos esemény után Blatter.

Vasárnap, a Johannesburg közelében lévő Makhulong-stadionban a Nigéria - Koreai NDK felkészülési mérkőzés alatt pánik tört ki. A találkozó megkezdése után a rendőrség bezáratta a kapukat, a kinnrekedt több ezer szurkoló azonban be akarta azokat törni, ekkor alakult ki a tumultus, amelyben többen is a földre kerültek. Az incidens miatt néhány percre a játékot is megállították, végül azonban be tudták fejezni a meccset, amelyet az afrikai csapat nyert meg 3-1-re.

Tizenöten megsérültek, közülük egy rendőr súlyosan. A vb biztonsági szolgálata nem volt ott a helyszínen, mondván: ez egy barátságos mérkőzés, és nem a FIFA égisze alatt rendezték. Jerome Valcke, a FIFA főtitkára kijelentette: biztosnak kell lenni abban, hogy a vb-stadionoknál a mostaninál jobban fognak dolgozni a rendőrök.