Japán Hondával gázolna át a hollandokon

Vágólapra másolva!
Hollandia és Japán is győzelemmel kezdett, vagyis egymás elleni találkozójuk győztese akár a továbbjutást is kiharcolhatja. Japán eddig mindig nyert, amikor Honda gólt szerzett, most is ebben bíznak.
Vágólapra másolva!

Sem a holland, sem a japán szövetségi kapitánynak nincsen oka arra, hogy változtasson csapata kezdőtizenegyén, miután mindkét csapat győzelemmel kezdett a világbajnokságon. Mindez azt jelenti, hogy Arjen Robben hiába kezdte meg az edzéseket, csak a cserepadon kezd, mert Bert van Marwijk nem akarja megkockáztatni szerepeltetését. A dánok ellen Eljero Elia ugyan a kispadról beállva rendkívül lendületesen futballozott, de a holland edző továbbra is csak csereként számít rá.

A japánoknál szintén nem várható változás, a Kamerun ellen tökéletesen bevált 4-5-1-es játékrendszer a hollandok ellen is nyerő lehet Takesi Okada szerint. A csapat tulajdonképpen vérbeli csatár nélkül játszott, hiszen az előretolt ékként futballozó Honda Keiszuke alaphelyzetben támadó középpályás, de tökéletesen megoldotta a feladatát - ő szerezte a győztes találatot. Honda szerepe kulcsfontosságú a japánoknál, hiszen amikor ő betalált, akkor a válogatott mindig nyerni tudott, mégpedig kapott gól nélkül.

A jelenleg a CSZKA Moszkvát erősítő játékost a hollandok jól ismerik, hiszen korábban az Eredivisiében, a Venlóban futballozott, de a japán válogatott sem ismeretlen számukra, a két együttes ugyanis tavaly szeptemberben barátságos mérkőzést játszott. Akkor a hollandok ugyan 3-0-ra nyertek, de bő egy órán keresztül az ázsiaiak remekül tartották magukat, ami figyelmeztető jel lehet Hollandia számára.

"Azon a mérkőzésen Japán majd egy órán keresztül uralta a játékot, és az edzőnk szerint az egyetlen csapat, amely az elmúlt években komoly nehézséget okozott" - emlékeztette a szurkolókat Wesley Sneijder. A holland válogatott veretlenségi sorozata már 20 mérkőzésből áll, utoljára 2008 szeptemberében Ausztráliától kaptak ki.

Várható kezdőcsapatok:
Hollandia: Stekelenburg - Van der Wiel, Heitinga, Mathijsen, Van Bronckhorst, Kuyt, Van Bommel, Sneijder, N. de Jong, Van der Vaart, Van Persie. Szövetségi kapitány: Van Marwijk.
Japán: Kavasima - Abe, Nakazava, Túlio Tanaka, Komano, Nagatomo, Okubo, Endo, Haszebe, Macui, Honda. Szövetségi kapitány: Okada.

www.global-soccer.eu