Salátánál csak egy jobb játékos van a focivébén

Vágólapra másolva!
Mint azt már az [origo] olvasói megszokhatták, minden világbajnoki mérkőzés után értélhetik az adott meccs színvonalát, illetve a játékosok és a játévezetők teljesítményét. Összesítettük az eddigi osztályzatokat, és meglepő eredményt kaptunk.
Vágólapra másolva!

A világbajnokság eddigi legjobb játékosa az osztályzatok alapján az argentinok támadója, Gonzalo Higuaín, akinek az egytől tízig terjedő skálán átlagosan 6.94-re értékelték a teljesítményét a meglehetősen szigorú olvasók. Az eredmény nem meglepő, elvégre Higuaín Dél-Korea elleni mesterhármasával vezeti a góllövőlistát, annál nagyobb meglepetés azonban második helyezett kiléte.

A szlovák színekben játszó Saláta Kornél ugyanis nem lépett pályára csapata első mérkőzésén, a másodikat sem játszotta végig, sőt a Paraguaytól kapott első gólért is felelőssé lehetett tenni, de ez is elég volt neki a 6.86-os átlaghoz, amit játéka mellett alkalmasint magyar származásának is köszönhet. Saláta így argentin szendvicsbe került, hiszen a harmadik helyen az aranylabdás Lionel Messi áll 6.74-es átlaggal.

A mérkőzesek közül a németek Ausztrália elleni 4-0-s diadalát szerették a legjobban az osztályozók, ez (egytől ötig skálán) 3.75-ös átlagot ért el, megelőzve a Spanyolország-Hondurast (3.71) és a Kamerun-Dániát (3.61).

A játékvezetők rangsorát magasan vezeti az eddig két mérkőzésen dirigáló Kassai Viktor (7.36), jócskán maga mögé utasítva a második Juicsi Nisimurát (5.95).

A vb álomcsapata az olvasók osztályzatai alapján:
Enyeama (6.22) - Maicon (6.12), Saláta (6.86.), Lúcio (5.93), Lahm (6.12) - Özil (6.32), Márquez (6.41), Schweinsteiger (6.14), Sneijder (6.19) - Higuaín (6.94), Messi (6.74)