Capello nyelvtudásán gúnyolódnak az angolok

Vágólapra másolva!
Horrorsztorinak minősítették az angol labdarúgó-válogatott védelmének teljesítményét a németekkel szemben 4-1-re elvesztett vasárnapi nyolcaddöntő után a vb-meccset értékelő angol szakértők. Az angolok olasz kapitányának, Fabio Capellónak a meccs utáni nyilatkozatát teljes képtelenségnek nevezték a meccset közvetítő BBC szakértői.
Vágólapra másolva!

Gary Lineker korábbi válogatott labdarúgó, a mérkőzést közvetítő BBC televízió helyszíni szakértői stábjának vezetője szerint David James kapus több parádés védése nélkül a németek már az első félidőben négy-öt góllal vezettek volna.

A BBC stábja teljes képtelenségnek nevezte Fabio Capello szövetségi kapitány - tört angolságú, alig érthető - rövid nyilatkozatát arról, hogy az angolok "jól játszottak", és mindig "a kis dolgokon dőlnek el" az ilyen nagy horderejű meccsek. Lineker diplomatikusan úgy kommentálta a nyilatkozatot, hogy Capello "küszködik az angol nyelvvel, s talán nem tudja mindig megértetni, hogy mit is akar mondani".

Capello a BBC-nek a mérkőzés után adott rövid nyilatkozatában kijelentette, hogy "elkövettünk néhány hibát, de a bíró még nagyobb hibát követett el", amikor nem adta meg az első félidőben az angolok egyik gólját.

Frank Lampard lövése a felső kapufáról jócskán a gólvonal mögé vágódott, de a játékvezető úgy döntött, hogy a labda nem volt a kapuban.

Lineker és stábja egyöntetű megállapítása szerint ezen a szinten ilyen játékvezetői hibát nem lehet elkövetni, és ideje meghonosítani azt az egyébként már rég meglévő technológiát, amely egyértelműen jelzi, ha a labda a gólvonal mögé kerül.

Capello a meccs után a meg nem adott gólt nevezte az összecsapás legfontosabb mozzanatának, kijelentve: ha a gólt megadják, és csapatának sikerül egyenlítenie, akkor egész más stílusban lehetett volna folytatni a játékot.


Ezzel több angol játékos is egyetértett. Lampard a mérkőzés után a BBC-nek kijelentette: "A lövésem egyértelműen gól volt, és ezt a stadionban 40 ezren tudták, csak két ember nem, a játékvezető és az asszisztens." Lampard szerint a bírói döntés "minden bizonnyal befolyásolta a játék kimenetelét".

Steven Gerrard csapatkapitány a BBC rádiónak szintén azt mondta, hogy az a gól kulcsfontosságú volt, mert arra építve az angol csapat "talán győzni is tudott volna". John Terry, a védelem tagja - volt csapatkapitány - szerint Lampard gólja "megváltoztathatta volna a játék menetét, és ez tükröződhetett volna a végeredményben".

Anglia, amely kiesett a dél-afrikai világbajnokság további küzdelmeiből, soha nem szenvedett még ilyen arányú vereséget a vb-k eddigi történetében.