Ha ilyen a vb, menjünk haza

Vágólapra másolva!
Keményen beszólt a horvát kapitány a brazil 11-esre.
Vágólapra másolva!

A vb nyitómeccsén a házigazda Brazília 3-1-re verte Horvátországot. Egészen a 70. percig 1-1-re állt a meccs, amikor Fred eljátszott egy 11-est, amit a japán Nisimura játékvezető el is hitt neki. Így szerzett vezetést a házigazda, pedig a játék képe alapján bőven benne volt a döntetlen is a meccsben. A büntető elsőre sem látszott jogosnak, a visszajátszások csak megerősítették ezt.

Niko Kovac szövetségi kapitány büszke volt a játékosaira, emellett viszont szokatlanul keményen nyilatkozott, mondván: "Ha ez büntető volt, akkor inkább menjünk kosárlabdázni. A srácok alaposan felkészültek, de mindent mindent tönkretett egy kritikán aluli bírói ítélet."

"Ha ilyen lesz a vébé, akkor inkább ne focizzunk, menjünk haza, mert ez szégyen" - füstölgött tovább, akinek az egyetlen vigasza, hogy "ha ezután is ilyen szinten játszunk, akkor biztos helyünk van a következő körben."

Lovren sem fogta vissza magát, azt mondta, "egy ilyen ítélet után oda lehetne előre adni az aranyérmet a braziloknak". Vedran Corluka hozzátette: Nisimura nem tudott angolul, így semmit nem lehetett vele megbeszélni.