Megdöbbentő tények a mexikói csodakapusról

brazília - mexico, vb 2014, a-csoport, ochoa
Mexico's goalkeeper Guillermo Ochoa (L) clears the ball shot by Brazil's defender Thiago Silva (C) during a Group A football match between Brazil and Mexico in the Castelao Stadium in Fortaleza during the 2014 FIFA World Cup on June 17, 2014. AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI
Vágólapra másolva!
Guillermo Ochoa nevét 90 perc alatt megtanulta a futballvilág, Mexikó kapusának több hihetetlen bravúrja is volt a Brazília elleni, 0-0-ra végződött meccsen. Villámportré.
Vágólapra másolva!

Ochoáról a meccs közben azt terjesztették az interneten - ráadásul képet is csatoltak hozzá -, hogy hat ujja van, de ezt a pletykát gyorsan megcáfolták az illetékesek.

A kapus azonban öt ujjal is különleges figura. Most épp csapatot keres, mivel 13 nap múlva lejár a szerződése a francia Ajacciónál. Míg kedden a félelmetes brazil támadókkal nézett farkasszemet, addig az előző szezonban a francia első liga csapatát igyekezett megmenteni a kieséstől - sikertelenül.

Forrás: AFP/Fabrice Coffrini

A válogatottban 2005. december 15-én mutatkozott be - az ellenfél Magyarország volt, Mexikó 2-0-ra nyert.

Az ínyencek kedvéért Lothar Matthäus kezdőcsapata Mexikó ellen: Rabóczki Balázs - Vermes Krisztián, Böjte Attila, Balog Zoltán, Vanczák Vilmos - Koller Ákos, Rósa Dénes, Vadócz Krisztián, Tőzsér Dániel (Priskin Tamás, 66.) - Rajczi Péter (Ferenczi István, 59.), Feczesin Róbert (Regedei Csaba, 71.).

Ez a harmadik vb-je, 2006-ban és 2010-ben cserekapus volt, ma már 56-szoros válogatott.

A legnagyobb sikere a házigazda Egyesült Államok elleni Arany-kupa-döntő volt, amikor 5-0-ra nyert Mexikó. De ugyanitt érte a legnagyobb csalódás is, a 2011-es tornán négy társával együtt megbukott a doppingteszten.

2010-ben majdnem leigazolta a Manchester United, de a Fulham is érdeklődött iránta, így akár Európa Liga-döntőt is játszhatott volna négy éve - Gera Zoltánnal egy csapatban.

A mostani vb-n még nem kapott gólt.

A 29. születésnapját július 13-án ünnepli - a vb-döntő napján.

(Ha tetszett a cikk, kövessen minket a Facebookon is!)